Okładka książki - Ostatnia dzika ostoja

Ostatnia dzika ostoja

Wszystko tutaj zaczyna się od odnalezienia pocztówki z miejsca, które zainteresowało małego niedźwiadka i zmotywowało jego dziadka do fascynującej opowieści, sentymentalnych wspomnień i chęci doznania niesamowitej przygody. Po koniecznych przygotowaniach ruszają w drogę, to będzie niezapomniany czas dla dziadka i wnuka. Poszukują jedynej w swoim rodzaju krainy, za morzem, między górami a jeziorami, gdzie żyją jedynie dzikie zwierzęta. Dla niedźwiadka to mnóstwo nowych odkryć, które wywołują entuzjazm i ciekawość. Wyprawa nie jest łatwa, z mapą nadal trudno dotrzeć do widoku z pocztówki. Gdy docierają na miejsce niedźwiedz doznaje zaskoczenia i
widzi coś, czemu nie dowierza. Jak myślicie, gdzie dorarł dziadek z wnukiem i co zastali na miejscu? Jak potoczyła się ich dalsza podróż? Czyżby niedźwiedź się pomylił?

Para naszych głównych będzie bacznie obserwować przyrodę, nawet zwróci uwagę na gwiazdozbiory: Wielka i Mała Niedźwiedzica ✨Obiecuję Wam, że będzie cudownie, ta książka ma w sobie ogromną moc.

To nie tylko piękna opowieść o wyjątkowej relacji dziadka i wnuka i o tym, jak bliscy są w naszym życiu, lecz także prawdziwa uczta dla oka i lektura pełna refleksji i mądrości, porusza ważne aspekty ekologiczne do dyskusji z dzieckiem.

Informacje dodatkowe o Ostatnia dzika ostoja:

Wydawnictwo: Zakamarki
Ilustracje:Cecilia Heikkilä
Dodał/a opinię: Justyna_M

Tagi: dla dzieci

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Ostatnia dzika ostoja

Kup książkę Ostatnia dzika ostoja