Okładka książki - Oszaleć ze strachu: Historia Nory, pacjentki oddziału psychiatrycznego

Oszaleć ze strachu: Historia Nory, pacjentki oddziału psychiatrycznego

Historia młodej dziewczyny Nory, która boryka się ze strachem. Śmierć jest dla niej tak uciążliwym tematem, że w końcu prowadzi do próby samobójczej. Na domiar wszystkiego, pojawia się jeszcze kryzys w małżeństwie jej rodziców.

Informacje dodatkowe o Oszaleć ze strachu: Historia Nory, pacjentki oddziału psychiatrycznego:

Wydawnictwo: Ossolineum
Data wydania: 2003 (data przybliżona)
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 15-18 lat
Tytuł oryginału: Verrüct vor Angst: Noras Geschichte: ein Mädcchen in der Jugendpsychiatrie
Język oryginału: niemiecki
Tłumaczenie: Monika J. Dykier
Dodał/a opinię: aleksa6

Zobacz opinie o książce Oszaleć ze strachu: Historia Nory, pacjentki oddziału psychiatrycznego

Kup książkę Oszaleć ze strachu: Historia Nory, pacjentki oddziału psychiatrycznego

Powietrze na śniadanie
Jana Frey0
Okładka ksiązki - Powietrze na śniadanie

Serafina waży 64 kilogramy, a mimo to czuje się nieszczęśliwie grubą. Chciałaby mieć sylwetkę piękna i smukłą jak jej przyjaciółka Ernestine lub...

Odlot na samo dno: Prawdziwa historia dziewczyny uzależnionej od narkotyków
Jana Frey0
Okładka ksiązki - Odlot na samo dno: Prawdziwa historia dziewczyny uzależnionej od narkotyków

Są takie dni, kiedy Marie nienawidzi całego świata, a najbardziej samej siebie. Jednakże po zażyciu małej zielonej pastylki wszystko wraca do "normy" -...