[Reklama] Wydawnictwo OVO
Zwrot o sto osiemdziesiąt stopni? Oczywiście, że tak. Szczególnie wtedy, gdy rodzice postanawiają wrócić do przeszłości i do korzeni. Tylko jak młode dziewczynki, nastolatki, mają porzucić współczesne udogodnienia na rzecz czarów i magii, w której nie do końca się widzą?
Jeju, uwielbiam takie magiczne książki. Lekkie, przyjemne, pobudzające wyobraźnię. Wciągające od pierwszego akapitu. Bez głębszych dram czy spięć na kilkanaście stron - ot, czysta fantastyka. Leciutka niczym mgiełka.
Autorki zapewniły mi, dorosłej kobiecie, naprawdę świetną rozrywkę. Z ogromną przyjemnością zgłębiałam fabułę. Z uwagą śledziłam przebieg wydarzeń. Wydarzeń, które dostarczyły mi wielu emocji i równie silnych wrażeń.
Bohaterkami są dwie nastolatki, których przygody okazały się być bardzo pasjonujące. Kłopoty, w jakie przy okazji wpadały dosłownie rozgrzewały moje czytelnicze serducho. Polubiłam te dwie młode kobietki.
Świat magii, czarów i zaklęć, magiczna szkoła, Pajęczy Dwór i Fontanna Pragnień. To wszystko było genialne. Dosłownie - wow. Dodatkowo czarnobiałe ilustracje fajnie podbudowały powieść. Dosłownie wszystko mi się podobało. Aż żałuję, że nie było więcej tej cudownej historii. Jestem nią oczarowana. Serio. I z czystym sumieniem mogę zachęcić Was do czytania - przede wszystkim młodszym czytelnikom w wieku 9+.
Polecam
Data wydania: 2021-04-20