Payback's a Witch

Wybierając do przeczytania powieść „Payback’s a witch” spodziewałam się dobrej i wciągającej lektury. Sam opis brzmi tak zachęcająco, że musiałam tą historię koniecznie poznać. Jednak czy autorka sprostała moim oczekiwaniom? Tego dowiecie się czytając poniższą recenzję.

Emmy Harlow po kilku latach wraca do rodzinnego miasteczka. Dziewczyna jest niezbyt potężną czarownicą, ale ma być arbitrem w turnieju czarodziei. Emmy chociaż obiecała sobie, że już nigdy nie wróci do Thistle Grove nie mogła zawieźć ojca i robi to dla niego. Już pierwszego dnia pobytu spotyka Talię Avramov. Między dziewczynami zaczyna się coś dziać. Talia jest jednak jedna z uczestniczących w turnieju czarodziejów. Jak potoczą się ich losy? Tego dowiecie się czytając „Payback’s a Witch”

Wow! Jaka to była świetna przygoda! Pokochałam tę historię i świetnie się bawiłam podczas lektury. Autorka stworzyła genialną fabułę i potrafi zaciekawić czytelnika. Wkręciłam się już od pierwszych stron, a czytając zakończenie było mi szkoda, że to już koniec tej niesamowitej przygody. Ostatnio coraz częściej sięgam po powieści fantasy i ta zdecydowanie będzie należeć do mojej czołówki.

Emmy Harlow to dziewczyna, której nie da się nie lubić. Zapałałam do niej sympatią już od początku jej poznania. Wyjeżdża z Thistle Grove z powodu złamanego serca i układa sobie życie w innym mieście. Na początku było to dla niej ciężkie, ale powoli się odnajduje, aż w końcu całkiem wnika w nowe miejsce. Jedynym minusem jest to, że z dala od domu traci magiczne zdolności. Powrót w rodzinne strony przywraca jej wiele wspomnień.

Talia Avramov również ma złamane serce i… to przez tego samego chłopaka co Emmy! Jednak Talia jest zdecydowanie bardziej odporna na uczucia niż Emmy. Dziewczyna ma mocny charakter, ale to się właśnie ceni w jej postaci. Do niej również zapałałam sympatią.

Autorka stworzyła świetną powieść z genialną fabułą i wyjątkowymi postaciami. Bardzo spodobał mi się styl pisarski autorki. Ponadto ma ona niesamowite poczucie humoru i nie da się nie uśmiechać. Wręcz przeciwnie non stop się uśmiechałam, albo śmiałam. Takiej książki było mi bardzo potrzeba!

Reasumując jeżeli szukacie ciekawej lektury na wieczór to zdecydowanie polecam Wam „Payback’s a witch”. Książka ta jest zabawna, zawiera elementy magii, ale i romansu. Takie połączenie jest świetne, a czytanie tej lektury to czysta przyjemność. Polecam!

Informacje dodatkowe o Payback's a Witch:

Kup książkę Payback's a Witch

From Bad to Cursed
Lana Harper0
Okładka ksiązki - From Bad to Cursed

Czarna magia, śledztwo i jego nieoczekiwany finał Zuchwała, buntownicza Isidora Avramov jest poszukiwaczką mocnych wrażeń, biegłą w przywoływaniu demonów...

Złote góry
Klaudiusz Szymańczak