Okładka książki - Perfekcjonista

Perfekcjonista

" Perfekcjonizm to ciągły niepokój. Zabija, jednak robi to powoli - - wprost pro­por­cjo­nal­nie do czasu poświęconego na myślenie nad tym, jak wszystko zrobić idealnie . " / z netu /

Książka , z którą warto się zapoznać i poświęcić czas na jej przeczytanie. Zaczyna się jak mawiał mistrz dreszczowców Hitchcock,trzęsieniem ziemi a potem jest jeszcze lepiej.
„ Perfekcjonista „ to wciągający i wart uwagi thriller o emocjonującej i porywającej akcji. Psychopatyczny morderca, ciekawa intryga i wzbudzający sympatię śledczy to nie jedyne atuty tej powieści ale również wiele ciekawych wątków pobocznych. Osobiście pozycja jest dla mnie zaskakująca i wręcz mnie pochłonęła. Spodobało mi się prowadzenie dwóch śledztw i wzajemnie wspieranie i doradzanie Luca i Avy. Moim zdaniem bardzo dobrze autorka przedstawiła swoich bohaterów nie są to płaskie i papierowe postaci ale ludzie z krwi i kości z prawdziwymi problemami.
Autorka pozwoliła mi myśleć, że od początku zdradziła wiele informacji ale jednak to tylko złudzenie, bo tak naprawdę umiejętnie dawkuje wiedzę . Fields tak uknuła intrygę, , że momentami miałam wrażenie, iż sama zaangażowałam się w śledztwo.

Na uwagę zasługuje narracja przeprowadzona dwutorowo, która była świetnym pomysłem i pani Fields udało się utrzymać poziom od początku do samego końca.

Czy można być perfekcyjnym , dobrze zorganizowanym mordercą grającym wszystkim na nosie włącznie z policją ? Trzeba przeczytać aby się o tym przekonać, coś dla fanów gatunku.

A więc podsumowując , pierwszy tom cyklu Inspektor Callanach jest wart przeczytania. Może nie doskonały ale jak dla mnie rewelacyjny. Mam zamiar sięgnąć po kolejny z nadzieją że będzie równie dobry jak debiut.

Jedynie trochę drażniły mnie wtrącane do tekstu powiedzonka francuskie , których tłumaczeniem wydawca się nie przejął.

Egzemplarz książki otrzymałam w ramach nagrody od księgarni Taniaksiążka.pl

Informacje dodatkowe o Perfekcjonista:

Kup książkę Perfekcjonista

Dobrzy ludzie muszą umrzeć
Helen Fields0
Okładka ksiązki - Dobrzy ludzie muszą umrzeć

Inspektor Callanach i detektyw Ava Turner, bohaterowie Perfekcjonisty, w rozgrywce z przerażającym seryjnym mordercą o wielu twarzach Podczas...

Perfekcyjna śmierć
Helen Fields 0
Okładka ksiązki - Perfekcyjna śmierć

Psychopatyczny morderca znajduje perfekcyjne narzędzie zbrodni…Czy zdoła nim zadać perfekcyjną śmierć?... Nowy kryminał z inspektorem Callanachem...