Okładka książki - Piękny gangster

Piękny gangster

Tom 1 cyklu Piękni gangsterzy

Piękny gangster świetnia książka z poczuciem humoru i wyrazistymi bohaterami.

Tru dziewczyna typ introwertyczki, nieśmiała, wśród tłumu czuj się osamotniona. Pracuję jak kelnerka aby opłacić studia prawnicze bo chce zostać prawnikiem z urzędu aby pomagać tym, których nie stać na adwokata. Ma mrocznego wielbiciela, nazywa go wilkiem, który przychodzi do jej sekcji i wypija kawę, mają wiele wspólnego jak wielodzietne rodziny, lody pistacjowe, oraz lubiący dziką naturę. Jednak nieznajomy ma w sobie wiele mroku, oraz obsesję na punkcie Tru. Wilk ratuję Tru z niebezpiecznej sytuacji przez co ich relacje się pogłębiają. Liam bo tak ma na imię nieznajomy wielbiciel składa Tru propozycję, która zmusi dziewczynę do zmierzenia się z własnym ja i swoimi wartościami.

Piękny gangster to książka do której podeszłam drugi raz, i o ile za pierwszym razem mnie ta pozycja odrzucała tak teraz świetnie się bawiłam podczas czytania.
Tru jest nieśmiałą dziewczyną, szczerą która nie boi się Wilka, przyciąga ją jego mrok ale też emocje które pokazują jego oczy. Przez ich bliższą relacje będzie zmuszona do zadania sobie wiele pytań " Jestem na pełnym morzu w dziurawej łodzi i nadchodzi sztorm. Doskonale zdaję sobie z tego sprawę. W zasadzie to sztorm już nadszedł. Pozostaje kwestią czasu, kiedy utonę lub nauczę się pływać". Jednak czy szara kelnerka będzie umiała okiełznać mrocznego wilka?
Liam to człowiek tajemniczy, bogaty, niebezpieczny. Każdy kto usłyszy jego imię i nazwisko czuje strach. To "Człowiek stojący na szczycie góry z ludzkich kości". Co takiego ma w sobie Tru, że przy niej traci samokontrolę i nie umie o niej zapomnieć?

Oprócz wyrazistych postaci i nawet ( choć się tego nie spodziewałam) ciekawej i zaskakującej historii jest tu duża dawka humoru. Żarty, niewyparzony język i dobre teksty równa się udana zabawa podczas czytania.

Piękny gangster to świetnie książka dla oczyszczenia umysłu. Ciekawa historia, mocne postacie i duża dawka dobrego humoru. Polecam.

Informacje dodatkowe o Piękny gangster:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2021-12-15
Tytuł oryginału: Beautifully Cruel
Język oryginału: Angielski

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Piękny gangster

Kup książkę Piękny gangster

Brutalne obietnice
J.T. Geissinger 0
Okładka ksiązki - Brutalne obietnice

Czwarty tom serii „Królowe i potwory” fenomenalnej J.T. Geissinger! Reyna Caruso to włoska księżniczka mafijna, której bratanica musi wyjść...

Bezwzględne kreatury
J.T. Geissinger0
Okładka ksiązki - Bezwzględne kreatury

Autorka bestsellerowych serii ,,Slow Burn" ,,Piękni gangsterzy" i ,,Niebezpieczne piękno" w wyjątkowo mrocznej odsłonie! Pięć lat temu narzeczony Natalie...