Okładka książki - Pobiegane z wiewiórkami

Pobiegane z wiewiórkami

Kolejna pozycja z literatury dziecięcej. Myślę, że to bardzo udany debiut literacki!! 😍😍 ja jestem absolutnie zachwycona!! 😍😍😌

Ale do rzeczy. Przedstawię Wam krótko historię tej bajki. Poznajemy tutaj 9- letnią Kingę, która wraz z rodzicami wybiera się do Krakowa. Jej mama ma wziąć udział w półmaratonie. Gdy mama pokonuje kilometry, Kinga z tatą udają się do parku. Tam dziewczynka widzi 🐿wiewiórki, które zaczyna karmić. Z czasem okazuje się, że wiewiórki mówią ludzkim głosem i chcą jej przekazać pewną tajemnicę. I tak zaczyna się ta historia... ;) 🐿 wiewiórki bowiem odgrywają w tej historii wręcz kluczową rolę. ;) poznajemy historię księżniczki Marii Aurelii, ogrodnika Karola oraz niezliczonej ilości kwiatów🌺🌷🌹🥀🌼🌻 oraz wyżej wymienionych 🐿🐿.

Z tej pozycji dowiecie się : jakie tajemnice skrywał Zamek w Żywcu, dlaczego wiewiórki zniknęły z ogrodu królewny, dlaczego kwiaty przestały kwitnąć, dlaczego wszystko stało się smutne i bure oraz jaką rolę w tym wszystkim odegrał współczesny ogrodnik Karol Langford.

No i na końcu - czy mamie Kingi udało się przebiec półmaraton? ;)

Piękna, pouczająca historia z pewnością trafi do serduszka niejednego malego czytelnika!! 😍 Czyta się tak lekko i przyjemnie, wręcz się płynie. Kolorowe ilustracje oraz odpowiednio rozmieszczone rozdziały sprawiają, że publikację po prostu się pochłania ;) ta książka zawiera wszystko co lubię czyli tajemnice, ciekawostki, zagadki, trochę magii i zakończenie, które sprawia, że czytelnik się promiennie uśmiecha ;) choć nie jest ono do końca takie oczywiste ;) jest to prześliczna bajka, ale jak wiecie, w każdej takiej opowiastce jest troszkę prawdy 😉 myślę, że Wasze pociechy będą zachwycone taką lekturą ;) jeśli jeszcze nie macie pomysłu na Dzień Dziecka - ta pozycja będzie strzałem w dziesiątkę!! 😍😍 bardzo dziękuję Karina Krawczyk i Milion - Studio Wydawnicze za możliwość recenzji tej wspaniałej książki, a autorce serdecznie gratuluję i czekam z niecierpliwością na kolejne jej magiczne historie!! 😍😍 POLECAM i w tym wypadku przyznaję ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 !! 😍😍

Informacje dodatkowe o Pobiegane z wiewiórkami:

Data wydania: 2021-05-21
Dodał/a opinię: Natalia Strągowska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Pobiegane z wiewiórkami

Kup książkę Pobiegane z wiewiórkami

Pobiegane z deszczem
Aneta Staszewska0
Okładka ksiązki - Pobiegane z deszczem

Niezwykle wartościowa książka dla dzieci, ale i nie tylko dla nich. Niosąca ze sobą wiele przesłań, których nie sposób zliczyć. Pod płaszczykiem zwykłej...

Opad
Opad