Okładka książki - Pod koronami oliwnych drzew patronujemy

Pod koronami oliwnych drzew

Małe miasteczko na wybrzeżu Włoch jest całym światem Rosy. Kiedyś częścią tego świata był, jej straszy brat i jego przyjaciel Marco, w którym dziewczyna kochała się, gdy była dzieckiem. Niestety, los rozdzielił całą trójkę na długie lata. Marco jednak niespodziewanie wraca.

Kocham książki, ale kocham też podróże i właśnie, dlatego uwielbiam powieści, które zaspokajają te dwie miłości. To dwa w jednym, dostaję piękną romantyczną historię, no i podróż w regiony znane i uwielbiane.
Mało miasteczkowy klimat, piękna pierwsza miłość, o którą trzeba zawalczyć.
Powieść, która zabrała mnie w intrygującą podróż po bezdrożach życia bohaterów.
Z zapartym tchem śledziłam zmagania Rosy i Marco, ich przeszłość i teraźniejszość. To nie jest zwykła literatura obyczajowa, czy typowy romans, jest to refleksja nad prawdziwą, głęboką miłością, przemijaniem i sensem życia.

Weronika Tomala ma wyjątkową umiejętność posługiwania się słowem, w sposób perfekcyjny potrafi, zagrać na uczuciach czytelników. To mistrzyni w przedstawianiu ekscytujących opowieści.

„Pod koronami oliwnych drzew” piękna historia, której urok tkwi w prostym, aczkolwiek obrazowym przekazie. Wzruszająca historia o miłości, tęsknocie, bólu i przebaczeniu, o pokręconych ludzkich losach.

Informacje dodatkowe o Pod koronami oliwnych drzew:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2025-10-07
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Tagi: obyczajowe

Zobacz opinie o książce Pod koronami oliwnych drzew

Kup książkę Pod koronami oliwnych drzew

Tam gdzie diabeł mówi dobranoc
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Tam gdzie diabeł mówi dobranoc

Szpilki i wodzianka w krainie kopalń Daria to kobieta sukcesu. Ma narzeczonego, apartament w stolicy, świetną posadę i dobrego szefa. Szefa, który...

Powrót wroga
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Powrót wroga

Przypadkowe spotkanie, które zmieniło ich życie. Gdy w trakcie śnieżycy Franco udziela pomocy rodzącej na przystanku kobiecie, nie spodziewa się, że...