Okładka książki - Pod wspólnym dachem

Pod wspólnym dachem

„Pod wspólnym dachem” to historia, w której codzienność ma smak kawy wypitej wśród kwiatów, a małe miasteczko staje się przestrzenią dla wielkich uczuć i trudnych wyborów.

Zuzia, główna bohaterka, coraz mocniej zakorzenia się w Brzysku – miejscu, które daje jej szansę na nowe życie. Dzięki przyjaźni z Noemi, właścicielką niezwykłej kwiaciarni, uczy się dostrzegać piękno w prostych rzeczach i odnajduje spokój, którego tak bardzo jej brakowało. Ale jak to w życiu bywa, obok radości pojawiają się też komplikacje. Związek z Markiem – starszym, doświadczonym mężczyzną – wystawia uczucia Zuzi na próbę, a w tle rodzącej się miłości pojawiają się intrygi i zazdrość.

Autorka świetnie łączy wątki obyczajowe i romantyczne, nie popadając w banał. Każda postać w tej historii ma swoje motywacje, sekrety i słabości.

Styl autorki pozostaje lekki, ale nie powierzchowny – język jest pełen ciepła, a dialogi naturalne i wiarygodne.

„Pod wspólnym dachem” to książka, która przynosi ukojenie, wzrusza i daje nadzieję. To idealna propozycja dla tych, którzy lubią historie o zwyczajnych ludziach, niezwykłych uczuciach i sile, jaka rodzi się ze wsparcia drugiego człowieka.

Informacje dodatkowe o Pod wspólnym dachem:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-07-02
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Pod wspólnym dachem

Kup książkę Pod wspólnym dachem

Zapach soli i wiatru
Natalia Przeździk 0
Okładka ksiązki - Zapach soli i wiatru

Weź głęboki oddech i zachwyć się ożywczym zapachem soli i wiatru! Zmuszona przez los do wyprowadzki z ukochanego Krakowa Julia nie potrafi przyzwyczaić...

Błotne stwory
Natalia Przeździk0
Okładka ksiązki - Błotne stwory

Dlaczego oni we wszystkim muszą doszukiwać się dobrych stron? To pytanie zadajemy sobie, myśląc o naszych kochanych rodzicach, choć tak naprawdę pasuje...