Okładka książki - Podwójna moralność

Podwójna moralność

W „Podwójnej moralności” poznajemy historię dwóch kompletnie od siebie różnych kobiet Joanny i Wiktorii. Spotykają się obie w akademii aktorskiej i stają się dla siebie bliskie. W książce śledzimy ich karierę zawodową oraz towarzyszymy w ich burzliwym życiu towarzyskim.

Pomimo zażyłej relacji kobiety mają inne podejście do możliwości zdobywania roli poprzez kontakty cielesne. Joanna pomimo, że wiedziała jakie zdanie ma przyjaciółka dokonała innych wyborów. Dzięki czemu jej kariera kwitła, a Wiktoria niestety pozostawała w jej cieniu.
Z biegiem czasu i zachodzących wydarzeń dochodzi do konfliktu między nimi.
Poróżniły ich także kwestie wyborów miłosnych. Wiktoria była tą bardziej ułożoną i wierną jednemu mężczyźnie. Joanna natomiast podchodziła do życia bardziej egoistycznie i mniej przejmowała się tym, że zadaje innym ból.

Obie kobiety w pewnych momentach mnie drażniły. Wiktoria była troszkę za bardzo zahukana i naiwna. Natomiast Joanna zbyt egoistyczna i dążąca po trupach do celu.

Pomimo dosyć ciekawych wydarzeń mam odczucie zmarnowanego potencjału. Momentami lektura mi się dłużyła i nie specjalnie miałam ochotę wiedzieć co będzie dalej. Na plus mogę podkreślić, że nie jest to tylko książka o aktorstwie.

Porusza wiele ważnych tematów. Zaczynając od tego ile jesteśmy w stanie zrobić, aby spełnić swoje marzenia. Czy koniecznie trzeba się zgadzać na protekcję, aby kariera nabierała rozpędu? Czy mając tak różne marzenia, wartości i plany da się pogodzić i utrzymać przyjaźń? Czy można dać kolejną szansę osobę która zraniła nas do żywego?

Czy uda się im odbudować relacje? Jakich wyborów życiowych dokonają? Jeśli chcesz znać odpowiedź zapraszam do zapoznania się z lekturą. Dla mnie to bardzo przeciętna propozycja, ale można inna osoba znajdzie w niej więcej dla siebie.

Dziękuję za możliwość poznania tej historii.

Informacje dodatkowe o Podwójna moralność:

Data wydania: 2024-06-17
Dodał/a opinię: Zmowa Ksiazkowa

Zobacz opinie o książce Podwójna moralność

Kup książkę Podwójna moralność

Zupełnie przypadkiem
Roksana Samagalaska0
Okładka ksiązki - Zupełnie przypadkiem

Romantyczna historia dwojga ludzi, którzy spotkali się zupełnie przypadkiem. "Zupełnie przypadkiem" to historia, która zabierze was w wakacyjną podróż...