Okładka książki - Pogranicznik

Pogranicznik

Gdzieś tam mi się o uszy obiło, że to niezły kryminał. Skoro mroczne pióro jest mi bliskie to stwierdziłam, że warto się samej przekonać.

W okolicach pewnej przygranicznej miejscowości zaczynają się pojawiać zwłoki a nawet nie tylko one. Jedno ze znalezisk to ciało w zaawansowanym rozkładzie, w sumie to już nawet nie ciało 🙈 Wszystkie te sytuacje łączy pewna przedziurawiona czeska moneta.
Najbardziej zaangażowana w śledztwo jest policjantka Lena Dobrowicz, która dopiero co przeniosła się w ten rejon. Wspiera ją Michał Koszycki, tym razem miejscowy policjant oraz uwaga @asiaqwert , Oktawian Szakalik. Jest on kryminalnym psychologiem i profilerem.

Mamy mnogość wątków, tajemnice z przeszłości i intrygująco ciekawych bohaterów. Niezwykle naturalne dialogi i świetny styl pisania dawały mi ogromną przyjemność z lektury.

Historia dość szybko wciągnęła mnie w swoje sidła i nie chciała wypuścić.
Autorka zgrabnie wodziła mnie za nos i podrzucała fałszywe tropy lub nowe zwłoki. Tym samym nie miałam pojęcia kto może być tym złym.

Podsumowując mi się po prostu bardzo podobało! To było moje pierwsze spotkanie z tą Autorką i na pewno nie ostatni.

Informacje dodatkowe o Pogranicznik:

Kup książkę Pogranicznik

Ramienice
Joanna Bagrij0
Okładka ksiązki - Ramienice

Pasjonujący kryminał o zawiłościach ludzkich losów i bezlitosnych sekretach ukrytych na dnie Jeziora Binowskiego Maj 2019 roku, Szczecin. Jędrzej Rogudzki...

Oddech Śmierci
Joanna Bagrij0
Okładka ksiązki - Oddech Śmierci

W mieście grasuje seryjny morderca. Działa w sposób wyrafinowany i bezwzględny. Nie pozostawia żadnych śladów oprócz symbolicznych...