Okładka książki - Pomóż mi

Pomóż mi

Bardzo lubię twórczość autorki. Pisze naprawdę godne uwagi thrillery psychologiczne. Potrafi stworzyć świetne tło, które dopełnia całości.
Bywały lepsze i gorsze tytuły. Niestety ostatnia jej książka należy do grupy średniaków.

📖📚📖
... Chwyć mnie za rękę, maleńka...
W środku nocy Fran znajduje stojącą przy huśtawkach siedmioletnią dziewczynkę.
Jej ubranie jest staromodne i pobrudzone.
Kiedy Esther wraca do rodziny, Fran nie może przestać o niej myśleć. Jest przekonana, że tam dzieje się coś złego.
Pewnego ranka Esther i jej rodzina znikają.
Czy uda jej się uratować małą? Co kryje rodzina? Co skrywa najbliższa jej osoba?

Książka zaczęła się bardzo klimatycznie i mrocznie. Tajemnicza dziewczynka, dziwne plamy, huśtawka, nieme spojrzenie. To wszystko kusiło by czytać dalej, strona po stronie by dowiedzieć się o co chodzi.
W pewnym momencie zaczęło wiać nudą, napięcie spadło i większość zdarzeń stała się bardzo przewidywalna.
Autorka wplotła motyw sekty i to było interesujące, jednak nie było tu nic odkrywczego i czegoś zaskakującego.
Pokazała natomiast jak łatwo można dać się zmanipulować i omamić.
"Pomóż mi" to jedna ze słabszych książek autorki. Bardzo przewidywalna, bez twista i zaskoczenia.
Jeśli lubicie delikatne thrillery, o prostej konstrukcji ten powinien Wam przypaść do gustu.
Z sympatii do twórczości autorki zapewne sięgnę po kolejną książkę, która wyjdzie spod jej pióra.

Informacje dodatkowe o Pomóż mi:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-01-26
ISBN: 9788381958097
Tytuł oryginału: Little One
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Pomóż mi

Kup książkę Pomóż mi

The stranger in our house
Sarah A. Denzil0
Okładka ksiązki - The stranger in our house

What would you do if your son became a stranger overnight? Tired of their cramped London apartment, Aaron and Meera relocate to the idyllic village of...

They Are Liars
sarah a. denzil 0
Okładka ksiązki - They Are Liars

A team of office administrators are stuck at work during a flood. By the end of the day, one of them will be dead… Sue is waiting to retire. She...