Hanley jest kierowniczką działu marketingu w firmie zajmującej się organizacją wycieczek, m.in. na Galapagos. To właśnie tam ma się udać, aby zawalczyć o awans. Jednak, nie sama. Razem z Hanley w rejs wyrusza Graeme - wkurzający, znienawidzony kierownik działu social mediów. Tych dwoje będzie rywalizować o wyższe stanowisko. Miejsce jest tylko jedno, a o wygranej zadecyduje ciekawszy pomysł na zwiększenie sprzedaży rejsów na Galapagos. Hanley nie miała jeszcze okazji poznać mężczyzny na żywo, ponieważ pracuje on wyłącznie zdalnie. Kobieta jest pewna jednego - musi go pokonać...
Jakie wrażenie zrobi na niej Graeme? Może jednak okaże się być zupełnie inny, niż przypuszczała?
Kto wygra w tym starciu?
"Potyczki w raju" to świetna wakacyjna komedia romantyczna. Razem z bohaterami odwiedzimy malownicze zakątki, poddamy się urokowi Galapagos. A także przyjrzymy się ich zaciętej walce o wymarzony awans. Oj będzie się działo!
Hanley nie ma czasu na życie osobiste, w pełni poświęca się pracy. Pracy, w której nie jest doceniana, często odsuwana na bok. Dlatego pragnie dać z siebie wszystko podczas rywalizacji z nielubianym współpracownikiem. A kto się czubi, ten się lubi - takim powszechnie znanym powiedzeniem podsumowałabym to, co podczas rejsu dzieje się między naszymi bohaterami. Graeme jest przyjaźnie nastawiony do Hanley. Z kolei ona, od samego początku traktuje go jak wroga i wyraźnie daje do zrozumienia, co tak naprawdę o nim myśli. Nie będzie łatwo się dogadać, szczególnie że walka o awans trwa!
Świetnie bawiłam się śledząc "potyczki" tej dwójki! 😁 Z uwagą przyglądałam się wędrówce do sukcesu. I w tym muejscu pragnę Wam powiedzieć, że na przykładzie głównych bohaterów i ich losów, autorka przekazuje nam coś bardzo ważnego - aby nigdy się nie poddawać, walczyć o swoje, spełniać marzenia.
W powieści nie zabraknie pięknych i barwnych opisów Galapagos. Niemal miałam to wszystko przed oczami! Żyjące tam zwierzęta, widoki. Zostało to naprawdę wspaniale przedstawione. Przeczytamy także o ekologii, ochronie środowiska - wielki plus za to!
"Potyczki w raju" to świetna powieść, która zaciekawi i rozbawi. Miło spędzicie z nią czas.
Macie ochotę na niesamowitą podróż na Galapagos? Nie czekajcie! Wycieczka zaraz rusza, biegnijcie na statek!
Zdecydowanie polecam Wam tę historię!
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-07-06