Okładka książki - Próba bogów /Nowa Baśń/

Próba bogów /Nowa Baśń/

„Próba bogów” autorstwa Łukasza Radeckiego jest drugą po „Wojnie bogów” częścią cyklu „Plemiona”, opowiadającego historię odważnych wojowników, tajemniczych magów i podstępnych bogów.
Pierwsze Zmagania, które miały na celu poskromienie Czarnoboga, zakończyły się niepowodzeniem. Bohaterowie biorący udział w bojach opatrują rany, planują odzyskać honor i szykują się do kolejnego starcia.
Dla Weroniki, Zbyszka i Kacpra przeszłość zmieniła się w teraźniejszość. Plemiona, do których trafili bohaterowie powoli stają się ich domami. Każde z nich nawiązuje nowe znajomości i stwarza sobie w nich namiastkę domu.
Bohaterowie stają twarzą w twarz z poważnymi życiowymi decyzjami. Bardzo często podejmują decyzje intuicyjnie, a później zmagają się z ich konsekwencjami nie zawsze pozytywnymi. Nie jest to dla nich łatwe, ponieważ wcześniej ich największymi problemami byłyby oceny w szkole, czy przejście przez kolejny etap gry komputerowej. W nowej rzeczywistości ich priorytety zmieniają się.

Czytając tę książkę wkraczasz do magicznego świata słowiańskiej mitologii. Poznajesz zwyczaje i bogów. Bierzesz udział w starciu, którego stawką jest przyszłość świata.
Już pierwszy tom zaskoczył mnie i wciągnął, jednak „Wojna bogów” porwała mnie swoją akcją i niezwykłymi zwrotami fabuły. Świetnie napisana historia.
Czekam z niecierpliwością na tom III.

Informacje dodatkowe o Próba bogów /Nowa Baśń/:

Kup książkę Próba bogów /Nowa Baśń/

Królestwo Gore
Łukasz Radecki0
Okładka ksiązki - Królestwo Gore

Wstrząsające historie mistrza gatunku i laureata Nagrody Literatury Grozy im. Stefana Grabińskiego. Bezlitosna podróż przez ludzkie koszmary i potworności...

Pradawne zło
Łukasz Radecki0
Okładka ksiązki - Pradawne zło

Kiedy dwóch mistrzów makabry łączy siły, efekt musi być mocny. Kiedy obaj postanawiają złożyć hołd Howardowi Phillipsowi Lovecraftowi...

Opad
Opad