Okładka książki - Przebudzeni

Przebudzeni

Tom 1 cyklu Strażnicy gwiazd

Colleen Houck poznałam przy poprzedniej jej serii "Klątwa Tygrysa" i tamten świat bardzo mi się spodobał, więc bez wahania zabrałam się za tą książkę
Tym razem będziemy poznawać Starożytny Egipt i jego mitologie, a przewodnikiem będzie niezwykle przystojny i magiczny Amon. Razem z główna bohaterkę Lily i Amonem wyruszymy do Egiptu, aby obudzić braci Amona i uratować świat przed Panem Ciemności. Jakie były ich przygody podczas podróży musicie dowiedzieć się sami ;)
Lily jest typową dziewczyną, która mieszka w Nowym Yorku i próbuje dorównać oczekiwania swoich rodziców. Podczas wizyty w muzeum spotyka Amona, który budzi się ze snu. Z powodu komplikacji musi połączyć się z nim, aby dzięki jej siłą Amon mógł dotrzeć do celu. Czasem mnie denerwowała, ale miała momenty kiedy rozumiałam jej punkt widzenia.
Ale większość mojej uwagi i tak przejąka on, Amon. Polubiłam go od samego początku, gdy tylko się w tej historii pojawił. Bardzo tajemniczy i tak słodko zagubiony w rzeczywistości. Razem z braćmi tworzą trio idealne. Ich dialogi wiele razy doprowadzał mnie do śmiechu. Mam nadzieje, że w dalszych częściach będzie ich zdecydowanie więcej.
Nie jest to historia, która pochłania od początku, ale jak pochłonie to nie puści szybko. Powoli „wchodziłam” w ten świat i nie chciałam z niego wyjść. A on na długo zapadł w moją pamięć. te wszystkie zwroty akcji, te niespodziewane zdarzenia ahh chce więcej. A zakończenie daje początek tak pięknej historii, ze aż nie mogę się doczekać kiedy zacznę kolejny tom.
Genialna historia, która schematem przypomina trochę klątwę, ale w ogóle mi to nie przeszkadza.
Polecam Wam z całego serca. Warto wejść w ten świat ;)

Informacje dodatkowe o Przebudzeni:

Kup książkę Przebudzeni

Klątwa tygrysa. Wyprawa
Colleen Houck0
Okładka ksiązki - Klątwa tygrysa. Wyprawa

Choć Kelsey udaje się wyrwać Rena z rąk Lokesha, nie odzyskuje ukochanego. Biały tygrys stracił pamięć i dziewczyna jest mu zupełnie obca. Co więcej -...

Klątwa Tygrysa
Colleen Houck0
Okładka ksiązki - Klątwa Tygrysa

Literacki fenomen! Powieść odrzucona przez wydawców, ukochana przez setki tysięcy czytelników na całym świecie! Magnetyczne oczy tygrysa. Pradawna klątwa...