Okładka książki - Przebudzenie Olivii

Przebudzenie Olivii

Ona - dziewczyna z przeszłością, piękna, tajemnicza i niepokorna. Do tego niezwykle utalentowana. Pod maską opryskliwości i bezczelności skrywa wrażliwość i kruchość.
On - piekielnie przystojny trener drużyny biegaczek, który ma swoje problemy i nie potrzebuje kolejnych.

Prawdę mówiąc niezwykle rzadko sięgam po historie miłosne, a kiedy już próbuję, odkładam je po kilku zdaniach, czasem stronach. Jednak, skuszona opisem i pozytywnymi komentarzami, postanowiłam spróbować, co przyniesie z sobą "Przebudzenie Olivii". I nie żałuję. Czytało się przyjemnie. Nawet nie zauważyłam, kiedy dotarłam do końca.
To opowieść o zakazanej miłości, utraconych marzeniach i walce z samym sobą. Znaleźć tu można wszystko, co definiuje New Adult Romance.
Olivia Finnegan, dobrze rokująca biegaczka przybywa do nowej szkoły. Z poprzedniej została wyrzucona za pobicie. Chłopcy ją ubóstwiają, a dziewczyny nienawidzą, bo jest zbyt piękna. Jest uważana za trudną, nikt jej nie ufa i nie chce z nią współpracować.
Trafia pod opiekę nowego trenera, Willa Langstroma. Nie jest tym zachwycony. Ma mnóstwo własnych problemów. Odziedziczył po ojcu upadającą farmę, zmaga się z problemami finansowymi, poświęcając własne marzenia. Trener od samego początku wydaje się być uprzedzony do dziewczyny, a ona daje mu ciągłe preteksty do tego, by był na nią wściekły. Koleżanki z drużyny też nie są lepsze. Ona sama podczas zawodów wydaje się wycieńczona i zmęczona, co wydaje się podejrzane.
Za dziewczyną ciągnie się przeszłość, która nie daje o sobie zapomnieć, szczególnie nocą. Z czasem Will dostrzega, że jej zachowanie wiąże się z problemami, które uniemożliwiają jej osiągnięcie sukcesu. Postanawia pomóc jej za wszelką cenę. Czy zdoła tego dokonać, jednocześnie powstrzymując budzące się w nim uczucia, które mogłyby zniszczyć ich oboje?
Pojawia się między nimi ognista relacja.
Powieść pisana jest z perspektywy obojga bohaterów, dzięki czemu możemy poznać punkt widzenia obu stron. To nie jest schematyczny romans.
"Przebudzenie Olivii" to piękna historia miłosna, ciekawa fabuła, wyraziste postacie.

Informacje dodatkowe o Przebudzenie Olivii:

Zobacz opinie o książce Przebudzenie Olivii

Kup książkę Przebudzenie Olivii

Pewnego lata (Tom 3). Lato, kiedy mnie odnalazłeś. Pewnego lata. Tom 3
Elizabeth O'Roark0
Okładka ksiązki - Pewnego lata (Tom 3). Lato, kiedy mnie odnalazłeś. Pewnego lata. Tom 3

Wracała, by odzyskać przeszłość. Znalazła przyszłość, której się nie spodziewała. Kate po dłuższej nieobecności, podczas której zmagała się z uzależnieniem...