Czasami o biegu zdarzeń decyduje jeden mały krok, przypadkowa decyzja. Bywa tak, że przeznaczenie człowieka determinuje innych".
Serena Lillard jest wzorową uczennicą, która marzy o byciu lekarzem jak rodzice. Wytrwale dąży do celu uzyskując wysokie wyniki w nauce. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie przypadek, a może przeznaczenie. Dziewczyna nakrywa Declana Bryanta w jednej z sal lekcyjnych, kiedy ten uprawia seks z jedną ze swoich panienek. Wtedy zaczyna się prawdziwe piekło. Chłopak obrał sobie Serenę za cel, pragnąć zniszczyć jej życie. Dziewczyna będzie zdana tylko na siebie i na łaskę "potwora". Czy Declan da dziewczynie spokój? Czy Serena wygra nierówną walkę? Czy jej "prześladowca" robi te okropne rzeczy po coś? Czy przeszłość Sereny odgrywa w jej życiu pierwsze skrzypce? Czy chora relacja pomiędzy bohaterami doprowadzi do katastrofy?
"Moja obsesja na jej punkcie była zbyt ogromna, żebym pozwolił jej odejść. Jeśli będę musiał posunąć się do ostateczności,to zrobię to".
Autorka zaserwowała nam ciekawą fabułę z doskonale wykreowanymi postaciami.
Było brutalnie, a relacja pomiędzy bohaterami dziwna. Lektura książki wciąga od samego początku i wywołuje wachlarz różnych emocji od wściekłości, szoku po oburzenie. Ta historia była inna niż napisane do tej pory książki autorki. I muszę przyznać, że nie jest dla czytelników o słabych nerwach. To co dzieje się pomiędzy bohaterami szokuje. Czytając książkę zastanawiałam się dlaczego bohaterowie zachowują się w taki sposób. Żeby zrozumieć ich postępowanie trzeba przeczytać książkę. Nie jest to łatwa lektura, ale muszę przyznać poruszone w niej tematy wywołują ogrom emocji. Po przeczytaniu książki zostajemy z wieloma pytaniami. Dlaczego najbliższe Nam osoby godzą się na wszystko? Jak można krzywdzić najbliższe sobie osoby? Co powoduje takie zachowania?
"Prześladowca" Joanna Chwistek Wydawnictwo NieZwykłe to fikcja literacka, ale takie sytuacje mają miejsce w życiu. Autorka pokazała Nam jak ważna jest w naszym życiu rodzina i przyjaciele. Może relacja bohaterów była toksyczna, ale przełamała schematy,które są dla nas oczywiste. "Prześladowca" robi wrażenie, szokuje i wywołuje różne emocje. Ja osobiście polecam i gwarantuję Wam niesamowitą lekturę.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-03-01
Kumbrysia
Gorący hate-love. Romans ze starszym mężczyzną! Erin Griffin to młoda lekarka, która na skutek traumatycznych przeżyć za wszelką cenę stara się nie angażować...
Małżeństwo Alexis Davies i Wiktora Mrozowa miało połączyć dwie potężne rodziny mafijne. I mimo że związek był aranżowany, a kobieta nie dostała wyboru...