Okładka książki - Przystań

Przystań

Przystań jest 2 tomem cyklu pt.: "Uśpione niebo" i zarazem 4 przeczytaną przeze mnie książką Autorki. To bardzo przejmująca powieść, która porusza ważne tematy. Jakie mam po niej wrażenia? Czym mnie wzruszyła? O tym przeczytacie poniżej.

Poznajemy tutaj dalsze losy głównej bohaterki Anny, która po kilku latach związku z księdzem, zostaje przez niego porzucona. Jest w całkowitej rozsypce i próbuje całe swoje życie poskładać od nowa. Choć jest to dla niej bardzo trudne, to jednak dzięki pomocy rodziny oraz przyjaciół udaje jej się wyjść na prostą. Droga ta jednak jest dosyć kręta i pełna różnego rodzaju przeszkód... Przed Anią stoją trudne decyzje, które być może całkowicie zmienią jej życie. Czy tak bardzo skrzywdzona przez mężczyznę kobieta, będzie jeszcze potrafiła zaufać i pokochać? Czy znajdzie gdzieś swoje miejsce na ziemi, gdzie będzie czuła się bezpiecznie? Czy będzie potrafiła zapomnieć o tym co złe? Czy uda jej się wybaczyć i z ufnością spoglądać w przyszłość? Na te pytania, znajdziecie odpowiedzi podczas czytania.

Jak wspomniałam na początku, jest to bardzo poruszająca lektura. Wskazuje nam ona między innymi jak ważne jest wsparcie najbliższych, jak trudną i nierówną walkę musimy podjąć o samych siebie. Ale też ważnym aspektem tej książki, jest wiara w Boga. Nie w jego pośredników, tylko w Samego Najwyższego. Jak rozmowa z Nim pomaga oczyścić duszę i umysł. Czując Jego obecność i łaskę, bohaterka czuje się spokojna i szczęśliwa. Wie, że z Jego pomocą pokona wszelkie trudności i będzie szczęśliwa, bo pragnie tego szczerze i z całego serca. Anna wie też, że musi iść dalej. Uświadamia sobie, że wszystko to, co spotkało ją do tej pory, wydarzyło się z jakiegoś powodu. Zdaje sobie sprawę również z tego, że na świecie żyje wiele kobiet, które przeżyły coś podobnego jak ona.

Bardzo wzruszająca a zarazem poruszająca trudny temat lektura. Romans z księdzem i jego konsekwencje, nie często są opisywane w powieściach, co czyni ją jeszcze bardziej intrygującą. Ta historia pokazuje wręcz heroiczną walkę o siebie i swoje szczęście, jednak czy opłacalną ? Dowiecie się tego, kiedy zapoznacie się z treścią książki ;)

Bardzo dziękuję Autorce oraz Million - Studio Wydawnicze za zaufanie, możliwość patronatu, za tę opowieść i za egzemplarz do recenzji. Przeczytajcie. Warto. Polecam i przyznaję 9 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/ 10 punktów ! 🛶😘

Informacje dodatkowe o Przystań:

Data wydania: 2022-12-06
Dodał/a opinię: Natalia Strągowska

Zobacz opinie o książce Przystań

Kup książkę Przystań

Misie - Gabrysie " Leśna przygoda"
Gabriela Kotas0
Okładka ksiązki - Misie - Gabrysie " Leśna przygoda"

"Leśna przygoda", to pierwsza z części bajki o misiowej rodzince.Jak na typową rodzinkę przystało jest tam tata i mama i mały niesforny synek Michałek...

Pogodna dojrzałość
Gabriela Kotas0
Okładka ksiązki - Pogodna dojrzałość

W drugiej połowie życia( mam nadzieję)- odkryłam , czym jest piękno. Piękno to książki, piękno to muzyka, piękno to artystyczne zdjęcia- na widok których...