Okładka książki - Ptyś i Bill. Pies idealny

Ptyś i Bill. Pies idealny

Tom 11 cyklu Ptyś i Bill

Ptyś jest uroczym chłopcem, który lubi ruch i świetną zabawę, co często kończy się wpadanie w tarapaty, czasem dość duże. On i jego pies Bill mają wiele przygód, które momentami są bardzo zabawne.

W tomie jedenastym komisu z serii Ptyś i Bill, znajdziemy kolejne trzy tomy oryginalne - „Pamiątki rodzinne”, „Bill tropiciel” oraz „Pies idealny”.

Marzenia o sławie, pyszne jedzenie, wcielanie się w kowboja – ta dwójka ma masę przygód, a co najważniejsze, nie zależnie co robią, jeśli coś nabroją, przed rodzicami bronią się nawzajem.
Historyjki w komiksie są dość krótkie, a to sprawia, że czyta się je bardzo szybko, doskonale się przy tym bawiąc. Każda inna, każda tak samo ciekawa, wciągająca, a jednocześnie zabawna.

Ilustracje ładne, w żywych kolorach, a to sprawia, że przyciągają wzrok oraz urozmaicają czytanie.

Tom jedenasty, tak jak i poprzednie, które mieliśmy to doskonała dawka humoru. Zarówno Amelka, jak i Ksawery bardzo lubią tego chłopca oraz jego psa, a czytanie o ich przygodach sprawia im wiele radości. Polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Ptyś i Bill. Pies idealny:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2023-02-22
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Boule et Bill: tome 8 Souvenirs de famille; tome 9 Le fauve est lâché; tome 10 Bill, chien modele
Język oryginału: Francuski
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Zobacz opinie o książce Ptyś i Bill. Pies idealny

Kup książkę Ptyś i Bill. Pies idealny

Ptyś i Bill. Zabawy Billa
Jean Roba0
Okładka ksiązki - Ptyś i Bill. Zabawy Billa

Wesołe przygody szalonego psa Billa i jego pana - chłopca Ptysia. Album zbiorczy zawiera trzy tomy oryginalne: ,,Psie życie", ,,Uwaga, wesoły pies!" i...

Ptyś i Bill. Przygody spaniela
Jean Roba0
Okładka ksiązki - Ptyś i Bill. Przygody spaniela

Przygody dwóch spryciarzy: chłopca i jego psa. Humorystyczna seria dla dzieci i dorosłych. Album zbiorczy zawiera trzy tomy oryginalne: Przygody spaniela...