Nasza kuchnia w większości jest kuchnią marokańską, dania kuchni arabskiej to u nas must have,lubimy też kuchnię hiszpańską czy owoce morza. Razem z mężem nie jesteśmy wege ale dania bez mięsne w naszym menu, przeplatamy bardzo często w ciągu tygodnia.
Książka "Roślinna Kuchnia Miłośći. Gotuj,jedz, kochaj" nie jest zwykłym cookbookiem z przepisami.
Pomiędzy aż 100 przepisami, autorki podzieliły się z odbiorcą swoimi kadrami z życia. Znajdziemy tu inspiracje do bliskości z naturą, do miłości i szacunku do niej.
Część wizualna jest bardzo dopracowana a zdjęcia tak apetyczne, że aż chce się jeść!
Przepisy zostały tak opracowane, że nawet laik w kuchni sobie bez problemu z nimi poradzi. Składniki potrzebne do ich wykonania znajdziemy w każdym sklepie. Moje serce skradły przepisy z kuchni orientalnej w innym wydaniu m.in hummus i tu uwaga - w wersji na słodko, czekoladowy z owocami, Muhamarra ze świeżymi warzywami, Turecki Menemen z awokado i czarną solą czy Falafele na paście z dyni.
W treści znajdziemy też wzmiankę o marokańskim jedzeniu rękoma, ten temat poruszałam też na profilu a także porady, afrodyzjaki w kuchni, sposoby na praktykę wdzięczności i tu cytat: "Odczuwanie wdzięczności to magiczna umiejętność,która pozwala wyzbyć się egocentryzmu".
Kategorie przepisów są zróżnicowane od deserów, po koktajle owocowe, drinki, bubble tea, kawę np. różane latte, dania główne a to wszystko to mix różnych kuchni świata w wersji healthy, każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Recenzja Nourslimah
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2021-09-29
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 304
Język oryginału: polski
Dodał/a opinię:
Ewelina Nour