Okładka książki - Rozgrywający

Rozgrywający

[Reklama] AMARE

Sport. Pasja. Kariera. I przykre niespodzianki od losu. Jak sobie radzić, gdy wszystko rozsypuje się w drobny mak? Co począć, gdy wszystko co dotąd znane znika i zostają zgliszcza?
    Po raz drugi zostałam zaproszona do polskiego świata footballu amerykańskiego. Autorka po raz kolejny bardzo dobrze pokazała ten klimat. Zresztą nie tylko ten - koszykówki także. Widać bardzo dobry research jaki poczyniła. Jestem pod wrażeniem.
    W drugim tomie serii "Sokoły" mamy coś więcej niż tylko sport. Coś więcej niż traumę po kontuzjach i walkę o nową rzeczywistość - te zresztą są nieodłącznym elementem sportu i zawsze trzeba mieć blan "B". Zostały również bardzo dobrze przeanalizowane.
   Autorka umiejętnie przeplatała przeszłość z teraźniejszością. Z każdą kolejną chwilą, kolejną dopracowaną sceną, dokładam puzzle do układanki. Obraz prawdy, jaki się wyłonił, okazał się być dużo bardziej złożony. Traumatyczny i przerażający w skutkach.
   Doskonale zostały oddane emocje. Z całej palety. To była bardzo przejmująca powieść. Wciągająca, z elementami zaskoczenia wybijającymi w fotel. Pobudzająca wyobraźnię do pracy na pełnych obrotach. Pokazująca jak przeszłość wpływa na teraźniejszość.
   Piękna. Słodko-gorzka. Zdecydowanie warta poznania.

Polecam

Kup książkę Rozgrywający

Niedobrani
Anne Marie0
Okładka ksiązki - Niedobrani

Czwórka studentów - dwóch chłopaków i dwie dziewczyny, do niedawna nieznajomi z zupełnie innych środowisk i o odmiennych charakterach - stała się naprawdę...

NieDobrane święta
Anne Marie0
Okładka ksiązki - NieDobrane święta

„I jak ja miałam się skupić teraz na swoich idealnych świętach, jak taki Grinch imieniem Anita Wasilewska, będzie próbował mi je zniszczyć pracą...