Joanna Sandorka jest znaną i cenioną fotograf, i jej zdjęcia trafiają do galerii w Holandii. To właśnie tu, w lokalnej gazecie znajduję zdjęcie Tomasza Rajtera, człowieka z jej przeszłości.
Natomiast Lia Kornmann jest dyrektorką poczytnego magazynu i pewnego dnia jej nastoletni syn nie wraca do domu…
Co łączy te wszystkie osoby? Czy Lia ma wrogów, którzy mogą skrzywdzić jej syna? Przed czym uciekł Tomasz?
RZECZY, KTÓRE ROBIMY W CIEMNOŚCI to thriller, który trzyma w napięciu do samego końca! Do ostatnie strony nie wiemy jak to się skończy.
Autorka wyśmienicie wykreowała bohaterów i stworzyła bardzo dobrze skonstruowaną fabułę, którą systematycznie nam odsłania.
Za sprawą przeplatania przeszłości z obecną sytuacją, dostajemy ogólny zarys całej akcji. Choć czasem może to trochę wybić z rytmu.
Powieść liczy 486 stron, ale w ogóle nie czujemy tego. Czyta się ją w zdumiewającym tempie i z ogromnym zainteresowaniem śledzimy losy bohaterów. Byłam ciekawa co przydarzyło się przyjaciółce Joanna, jak tego czy Lia odnajdzie żywego syna. I czym zawinił Tomasz? Autorka umiejętnie prowadzi akcję i zaspakaja naszą ciekawość.
Cieszę się, że zdecydowałam się sięgnąć po tę pozycję. Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością tej autorki, ale już wiem, że muszę nadrobić jej wcześniejsze książki! Polecam.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-02-09
kotoksiazka
To był piękny, upalny majowy wieczór. Weronika szła ulicą, szczęśliwa i zakochana. Nie przestraszyła się, kiedy usłyszała, jak ktoś otwiera drzwi samochodu...
PRZEPIS NA DOBRY THRILLER TO KŁAMSTWA I NIEDOPOWIEDZENIA, POCZUCIE WINY I WSTYD, GORYCZ I SŁODYCZ Cokolwiek robi, gdziekolwiek jest, czuje, że jego oczy...