🖤🖤🖤
,,Zupełnie jakby doskonale wiedziała, co on czuje, jakby stanowili lustrzane odbicie… Nie, to niedorzeczne, skoro miała wszystko, czego jemu brakowało… Ją uwielbiano, nim gardzono, ona była idealna, on krnąbrny. I dlatego musiał ją pokonać…”
,,Rzeka zaklęta” autorstwa Rebecci Ross to pozycja z gatunku new adult fantasy myślę jednak, że może ją czytać każdy.
🦋Jest to pięknie napisana książka, bardzo przemyślana i skierowana do tych, którzy lubią delektować się czytaniem.
🦋Nie doświadczycie tutaj porywającej akcji. Fabuła toczy, się raczej powoli jednak ma to jakiś cel. Nadanie odpowiedniego klimatu, wprowadzenie w odpowiedni nastrój i zbilansowaniu uczuć.
🦋Głównym motywem tej powieści jest zdecydowanie magia, która jest bardzo ciekawie przedstawiona, muzyka, która naprawdę aż rozbrzmiewa między wersami oraz klimat mitologii celtyckiej.
🦋Jeśli chodzi, o wątek romantyczny to jest on dość subtelny i właściwie zalicza się do relacji enemies to lovers.
🦋Co się zaś tyczy bohaterów tej książki uważam, że mają coś w sobie. Nie są idealni. Momentami ma się wrażenie, że są ciut niewyraźni i niejacy, nawet główne postacie, czyli Jack i Adaira. Jednak mają w sobie, coś takiego, co mnie do nich przekonuje. Nie wiem jeszcze, co to takiego i może dowiem się, tego dopiero czytając kolejne tomy jednak póki, co tyle mi wystarczy, by cieszyć się z tej lektury.
🦋Zwłaszcza, iż jestem bardzo zadowolona z kreacji przedstawionego w książce świata. Uważam, iż jest to naprawdę dobrze przedstawiony świat fantasy, który jak dla mnie przynajmniej nie miał żadnych luk i sprawiał, że łatwo mi się było w nim odnaleźć.
Kochani ogólnie jestem zadowolona z lektury. Nie sądz, iż jest ona jakoś szczególnie wybitna, ale najzwyczajniej jest dobra, urocza i przyjemna w odbiorze.
Myślę więc, iż mogę wam ją bez wyrzutów sumienia polecić🤗❤.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-01-11
Tytuł oryginału: A River Enchanted
Tłumaczenie: Ewa Skórska
za_czytamm
Magiczne połączenie ,,Gry o Tron" i ,,Czerwonej Królowej" Valenia to Królestwo, w którym wyjątkowo uzdolnione dziewczyny uczą się w prestiżowej szkole...
Czy Jack i Adaira spotkają się ponownie, a między wrogimi klanami i duchami zapanuje pokój? Oszałamiające, chwytające za serce i pochłaniające bez reszty...