Okładka książki - Saga północna. Tom 3. Światło z północy

Saga północna. Tom 3. Światło z północy

Tom 3 cyklu Saga północna

"Światło z północy", to trzeci tom Sagi Północnej autorstwa Miriam Georg. Każdej z tych książek towarzyszy smutek, cierpienie i ból. W recenzjach poprzednich tomów pisałam, że to proza, która trafia prosto w najczulsze emocje. Z każdą kolejną stroną, z każdą nową historią, która wychodzi na jaw, moje serce pękało coraz bardziej. Nie inaczej było tym razem. To powieść niesamowicie poruszająca, od której trudno się oderwać.

✨️Kto pokocha?

Każdy, kto gustuje w literaturze pięknej i historycznej oraz powieściach poruszających społecznie trudne tematy, które wielokrotnie doprowadzają na skraj wytrzymałości i testują Twoją cierpliwość. Jeżeli lubisz poznawać książki, w których ludzkich niesprawiedliwości jest tyle, że a brakuje tchu, to śmiało, ta Saga na pewno przypadnie Ci do gustu.

✨️Za co pokochasz?

Za autentycznych bohaterów, którzy mają swoje wady, nie są idealni, często podejmują decyzje w zgodzie z rozumem, a to, co podpowiada serce, próbują odkładać na bok. To opowieść o zakazanej miłości kobiety i mężczyzny, która nie ma prawa się spełnić, która z góry jest spisana na niepowodzenie. To opowieść o miłości matki do dziecka. To w końcu opowieść o miłości i tęsknocie za wolnością oraz skrywanych przed wszystkimi sekretach z przeszłości, które nie mogą ujrzeć światła dziennego, bo pogrzebią doszczętnie wszystko to, co teraz jest ważne.

✨️Czy ja pokochałam?

No ba! Uwielbiam ten emocjonalny ładunek, jaki serwuje mi za każdym razem ta seria. Sporo tu nostalgii, ale też dużo działania. Autorka zadbała o to, aby surowa atmosfera Hamburga 1914 roku współgrała z atmosferą nastroju całej powieści. Ten chłód odczuwalny jest niemal na każdej stronie zarówno w emocjach, jak i opisach otaczającego świata.

✨️Czy polecam?

Oczywiście! Jeżeli tylko lubisz powieści, które czuje się całym sobą, które uwierają i łamią serce z brakiem gwarancji na happy end, to jesteś w domu.

✨️O czym jest?

Alice wciąż walczy o rozwód i prawa do opieki nad swoją córką, której rozpaczliwie szuka po tym, jak jej mąż ukrył ją przed nią. Aby wypaść lepiej w sądzie, podejmuje pracę w domu Reevenów, stając się tym samym służącą również ukochanego Johna. Ten jednak szykuje się do ślubu z kobietą, której nie kocha. Małżeństwo z rozsądku czy prawdziwa miłość — co wygra, jeżeli wszystko sprzyja temu pierwszemu, a to drugie jest surowo zakazane.

Informacje dodatkowe o Saga północna. Tom 3. Światło z północy:

Kup książkę Saga północna. Tom 3. Światło z północy

Szept z północy. Saga Północna
Miriam Georg0
Okładka ksiązki - Szept z północy. Saga Północna

Drugi tom megabestsellerowej sagi o tajemnicach niszczących rodziny, miłości silniejszej niż strach i przeszłości, od której nie da się uciec. John Reeven...

Saga północna. Tom 4. Blask z północy
Miriam Georg0
Okładka ksiązki - Saga północna. Tom 4. Blask z północy

Czwarty tom megabestsellerowej sagi o zakazanym uczuciu, trudnych życiowych wyborach i odwadze w obliczu przeciwności.   John Reeven wspiera Alice w...