Okładka książki - Serce pierwszego kontaktu

Serce pierwszego kontaktu

Melania to młoda pani doktor z naprawdę mocnym charakterem. Po śmierci ukochanego dziadka zdecydowała się spełnić jego ostatnią wolę i przejęła po nim prowadzenie wiejskiego ośrodka zdrowia, a tym samym zdecydowała się wrócić na wieś, na której się wychowała i na której nie była od 10 lat. Na wieś, gdzie został chłopak, który lata temu złamał jej serce.
Oskar to mechanik prowadzący swój warsztat samochodowy. Przez wiele lat przyjaźnił się z Melą, jednak wiadomość, którą wysłała mu dziewczyna zaraz po swoim wyjeździe na studia nie pozostawiała mu złudzeń co do ich dalszej znajomości.
Działania osób trzecich spowodowały, że znajomość Meli i Oskara się rozpadła. Coś co prowadziło do pięknej relacji pozostawiło po sobie jedynie urazę, ból i żal.
Czy Mela i Oskar zdołają się dogadać? Czy tajemnice sprzed lat wyjdą na jaw? Czy dziadek zdoła ich połączyć? Jak potoczą się ich losy?
Bardzo polubiłam głównych bohaterów tej książki. Mela to kobieta, która była naprawdę silna. Bardzo dużo w życiu przeszła. Jednego dnia dostała wiadomość o śmierci ukochanego dziadka i nakryła swojego męża na zdradzie. Jak się później okazało nie był to jednorazowy wyskok, a Mariusz zdradzał ją regularnie.
Mela i Oskar to dwa naprawdę silne charaktery. Osoby, które dużo wycierpiały. Każde ich spotkanie było pełne napięcia, iskrzenia i słownych przepychanek. Od pierwszych stron bardzo ich polubiłam. Melania to taki typ bohaterki, który naprawdę lubię. Silna, samodzielna, charakterna i pyskata. Oskar z kolei to postać, która szybko mnie kupiła, a swoim staraniem o dziewczynę skradł moje serce. Do tego wątek dziadka, który mimo, że nie pojawia się osobiście, pozostawia po sobie duże zamieszanie. Listy, które dostają od niego, za pośrednictwem najbliższych, Mela i Oskar bardzo dużo wnoszą do całej historii, a przekaz w nich zawarty jest naprawdę wartościowy.
Intrygi, kłamstwa, niedomówienia. Zdrada, uraza, kłótnie. Ból, żal, smutek. Złamane serce, strata. Zagrożenie, niebezpieczeństwo, ataki. Walka, zrozumienie, wybaczenie. Miłość, namiętność, romans. Odpowiedzialność i nowy początek.
"Serce pierwszego kontaktu" to lekka, przyjemna i bardzo wciągająca historia, od której bardzo ciężko się oderwać i którą czyta się bardzo szybko. Książka pokazuje, jak ważna jest rozmowa i jakie mogą być skutki unikania dialogu. Historia Meli i Oskara bardzo mi się podobała, mam jednak jedno "ale". Czemu ta książka jest tak krótka?! Ja bym chciała więcej.
Ola po raz kolejny nas nie zawodzi i daje nam naprawdę piękną i wartościową książkę, która chwyta za serce, zaskakuje, szokuje, ale budzi też nadzieję i daje radość. Nie sposób jej nie pokochać. Ja z całego serca ją polecam.
Dziękuję A. P. Mist oraz Wydawnictwu WasPos za egzemplarz.

Informacje dodatkowe o Serce pierwszego kontaktu:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-08-18
Dodał/a opinię: zaczytanaEdyta

Zobacz opinie o książce Serce pierwszego kontaktu

Kup książkę Serce pierwszego kontaktu

At midnight
A.P. Mist0
Okładka ksiązki - At midnight

Selena jest dwudziestopięcioletnią, przedsiębiorczą kobietą. Doświadczenia z dzieciństwa sprawiły, że ambitnie dążyła do realizacji obranych sobie celów...

PAKT
A.P. MIST0
Okładka ksiązki - PAKT

Jako dzieci, Theo i Elise zawarli niewinną umowę - jeśli do trzydziestki nie znajdą miłości, pobiorą się. Jednak życie potoczyło się inaczej, a obietnica...