Okładka książki -  Serce w grze

Serce w grze

Lubicie piłkę nożną? Oglądacie mecze lub jeździcie na stadion ? Ja niestety nie przepadam i nie oglądam 🤭
Ale Serce w Grze od @justyna_wnuk_autor bardzo mi się podobało i ta książka jest HOT ❤🔥🥵❤🔥

Romans i piłka nożna? To połączenie może zaskakiwać, ale Justyna Wnuk udowadnia w Sercu w grze, że sportowe emocje i miłosne uniesienia mogą iść w parze. Powieść wciąga już od pierwszych stron, łącząc humor, namiętność i zderzenie dwóch zupełnie różnych światów – literatury i futbolu.Główna bohaterka, Aida Manzano, to uparta, sarkastyczna pisarka, która nie znosi piłki nożnej. Nieoczekiwane spotkanie z Nikomede’em, gwiazdą futbolu, rozpoczyna relację pełną napięć, sprzeczek i… wzajemnej fascynacji. Chemia między postaciami jest wyczuwalna na każdej stronie, a ich dynamiczne dialogi sprawiają, że książkę czyta się z uśmiechem.

Autorka w ciekawy sposób pokazuje, jak trudna może być relacja z kimś żyjącym w świetle kamer. Paparazzi, plotki, życie na świeczniku – wszystko to stanowi tło dla rozwijających się uczuć między Aidą a Nikomede’em. To dodaje historii realizmu i sprawia, że nie jest to kolejny banalny romans, ale opowieść z głębszymi emocjami i wyzwaniami.

Choć książka ma wszystkie cechy klasycznego romansu – przypadkowe spotkanie, spięcia, budzącą się namiętność – Wnuk unika sztampy. Aida nie jest typową bohaterką, która od razu traci głowę dla przystojnego sportowca. Ich relacja rozwija się stopniowo, a każda wymiana zdań między nimi to istny pojedynek charakterów.Serce w grze to lekka, zabawna i pełna emocji powieść, która spodoba się nie tylko fanom romansów, ale też tym, którzy lubią historie o silnych, pełnych temperamentu bohaterach. Wciągająca fabuła, świetnie napisane dialogi i duża dawka humoru sprawiają, że trudno oderwać się od lektury. Jeśli szukasz książki, która wywoła uśmiech, przyspieszy bicie serca i dostarczy rozrywki na kilka wieczorów – to idealny wybór.

Informacje dodatkowe o Serce w grze:

Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2024-11-06
Dodał/a opinię: zaczytanadaria

Zobacz opinie o książce Serce w grze

Kup książkę Serce w grze

Opcja minus jeden
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki - Opcja minus jeden

Mija kilka miesięcy od dnia, kiedy Tayla musiała dokonać trudnego wyboru. Nieoczekiwanie otrzymuje kolejny druzgoczący cios. Za namową przyjaciółki wyjeżdża...

Sabatia. Odrodzenie
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki - Sabatia. Odrodzenie

Kiedyś jej mówili, że rodzina jest wszystkim. Dziś nie jest pewna, czy może w to wierzyć Sabatia, królowa półświatka, powraca. I Tobias – jej ukochany...