Tym razem sprawa jest brutalna, przerażająca, zaskakująca, ale też nieco nieprawdopodobna.
W lesie niedaleko Zielonej Góry dokonano makabrycznego odkrycia, znaleziono ludzką rękę, która wydaje się być odgryzioną przez człowieka. Wkrótce dochodzi do kolejnego odkrycia, tym razem są to zwłoki kobiety. To co z początku wydawało się je łączyć w efekcie tylko komplikuje całą sprawę. Brudny znów będzie musiał zmierzyć się z mroczną przeszłością.
Szczerze przyznam, że mam mieszane uczucia, podobnie było z pierwszą częścią. Niby czyta się świetnie, niby wszystko się zgadza, ale coś mi tam przeszkadzało. Fajnie, że chociaż obie części są powiązane, to jednak sprawy są kompletnie inne, mam na myśli rodzaj przestępstwa i wszystko co się z tym wiąże. Dochodzenie jest prowadzone pomimo trudności dość zgrabnie, no a Brudny niezmiennie ten sam.
Oczywiście sięgnę po kolejną część, chcąc przeczytać najnowszą muszę przejść przez wszystkie kolejne.
"O ile słowo ,,wilkołak" oscylowało gdzieś na granicy fantazji, groteski i niespecjalnie udanego dowcipu, o tyle ''kanibal" brzmiało dużo bardziej dosadnie. "
Nie żałuję czasu z książką, polecam ją waszej uwadze i ocenie.
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2020-08-12
Euka
Po tym, jak cudem uszedł z życiem z zasadzki psychopatycznego mordercy, Igor Brudny powoli i z trudem dochodzi do siebie. Świat, w którym się obudził,...