Clementine odziedziczyła mieszkanie po zmarłej pół roku wcześniej, ukochanej cioci. Spełnia się jako specjalistka do spraw promocji w wydawnictwie i ma szansę na awans, jednak czy właśnie tego chce? Kiedy pewnego dnia wchodzi do, już swojego,mieszkania spotyka w nim obcego mężczyznę. Okazuje się,że cofnęła się 7 lat wstecz. Magia tego miejsca ujawnia swoje moce właśnie teraz, czy faktycznie Clementine jest na rozdrożu?
Spodziewałam się lekkiego, z dozą humoru i wielu gorących scen romansu. Dostałam, powieść obyczajową z nutą paranormalnych zjawisk, szczyptą scen intymnych i z przesłaniem trafiającym w samo serce.
Samobójstwo osoby, która planowała życie, dalsze podróże, zostawiającą najbliższych z jednym wielkim znakiem zapytania.
Praca, dająca złudną satysfakcję, a nie szczęście czy poczucie spełnienia.
Miłość, pojawiająca się nagle, bez uprzedzenia, w czasie, którym się najmniej spodziewamy.
Podejmowanie decyzji nie zgodnych z własnymi pragnieniami, tylko biorących poprawkę na - co inni na to.
Niepozorna rozmowa, spotkanie, które gdyby potoczyłyby się inaczej mogłyby zmienić całe życie.
Krótka chwila, sekunda, minuta, która dzieli nas od punktu zwrotnego w naszym życiu, a którą tracimy bezpowrotnie.
Bardzo dobra historia, którą chce się czytać z ogromną przyjemnością i z której każdy mam nadzieję coś wyniesie dla siebie. Takie książki lubię i polecam.
Wydawnictwo: Gorzka Czekolada
Data wydania: 2024-06-05
Tytuł oryginału: Seven Year Slip
poprostuwiola
Pokochaj magię fandomu! Elle Wittimer jest geekiem, a jej całe życie to Starfield, klasyczna seria science fiction. Kiedy dziewczyna dowiaduje się o konkursie...
Niesamowita autorka Geekerelli powraca z historią, która zapiera dech w piersi!Nikt nie broni ulubionego uniwersum tak zaciekle jak fandom! Imogen...