Okładka książki - Siedem lat wstecz

Siedem lat wstecz

„Siedem lat wstecz” autorstwa Ashley Poston to wciągająca i nastrojowa opowieść, która w umiejętny sposób łączy elementy romansu, realizmu magicznego oraz refleksji nad stratą i miłością.

Clementine, główna bohaterka, po stracie ukochanej cioci zmaga się z żałobą i próbuje odbudować swoje życie, kierując się pragmatycznym planem - ochrony serca poprzez pracę, przyjaźń i realizację marzeń. Do szczęścia brakuje jej tylko miłości, która wydaje się jej trudna do realizowania. Wszystko zmienia się jednak, gdy w odziedziczonym po cioci mieszkaniu spotyka nieznajomego mężczyznę, Ivana. Mężczyzna ten ma przyjemny akcent Południowca, miłość do tarty cytrynowej i życzliwe spojrzenie. Ich spotkanie nie jest jednak zwykłe - okazuje się, że Ivan żyje siedem lat w przeszłości, a mieszkanie, które Clementine uważała za zwyczajne, okazuje się miejscem pozwalającym na podróże w czasie. Między nimi rodzi się uczucie, które jest zarówno piękne, jak i skomplikowane przez różnice czasowe. Ich miłość zostaje poddana próbie, gdy Clementine powraca do teraźniejszości, a Ivan znika. Po powrocie jest ona zdeterminowana, aby odnaleźć go w swoim czasie, co staje się nie tylko motywem napędzającym fabułę, ale również głęboką refleksją nad naturą miłości i przeznaczenia.

Ashley Poston w sposób niezwykle subtelny i wyważony prowadzi czytelnika przez meandry emocji bohaterów. Jej styl jest lekki, a jednocześnie pełen głębi, co sprawia, że każda strona wciąga coraz bardziej. Opisy są malownicze, a dialogi naturalne, co pozwala na pełne zanurzenie się w historii. Autorka nie unika trudnych tematów takich, jak żałoba, strata, lęk przed nowym początkiem, ale przedstawia je w sposób, który napełnia nadzieją i optymizmem.

„Siedem lat wstecz” to powieść, która zachwyca nie tylko swoją fabułą, ale również oryginalnością pomysłu. Historia Clementine i Ivana pokazuje, że miłość to nie tylko kwestia czasu, ale przede wszystkim zgrania się z nim. To książka, która wzrusza, bawi i daje nadzieję, a jej bohaterowie na długo pozostają w sercu czytelnika. Ashley Poston stworzyła dzieło, które jest prawdziwą perełką wśród komedii romantycznych, pełną ciepła, magii i pięknych refleksji. Dla fanów romansów, realizmu magicznego i głębokich emocji, „Siedem lat wstecz” będzie lekturą idealną. Gorąco polecam tę niezwykłą opowieść, która przenosi w świat, gdzie miłość i magia idą w parze, a każda chwila ma swoje znaczenie 🩷.

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @gorzka.czekolada.wydawnictwo (współpraca reklamowa) 🩷.

Informacje dodatkowe o Siedem lat wstecz:

Wydawnictwo: Gorzka Czekolada
Data wydania: 2024-06-05
Tytuł oryginału: Seven Year Slip
Dodał/a opinię: burgundowezycie

Tagi: Romans współczesny Narrative theme: Love & relationships

Zobacz opinie o książce Siedem lat wstecz

Kup książkę Siedem lat wstecz

Geekerella
Ashley Poston0
Okładka ksiązki - Geekerella

Pokochaj magię fandomu! Elle Wittimer jest geekiem, a jej całe życie to Starfield, klasyczna seria science fiction. Kiedy dziewczyna dowiaduje się o konkursie...

Poważny i nieromantyczna
Ashley Poston0
Okładka ksiązki - Poważny i nieromantyczna

Florence Day jest ghostwriterką - pisze pełne uniesień powieści dla znanej autorki romansów. Pojawia się jednak problem, gdyż po traumatycznym rozstaniu...

Opad
Opad