Okładka książki - Siła naszych marzeń

Siła naszych marzeń

Jak myślicie, czy marzenia się spełniają? Ja myślę, że tak, ale bardzo mocno trzeba w nie wierzyć i też trochę im pomóc.

Chciałabym Wam więc pokazać niesamowitą historię o chłopcu, z którym od narodzin wiążą się wyjątkowe okoliczności. Wychowuje się wśród koni wyścigowych w stadninie, gdzie pracują jego rodzice. Bliscy są dla niego ogromnym wsparciem, u ich boku zmierza do celu, aby stać się dżokejem. Spełnia swoje pasje, udowadnia, że ma dar. Niespodziewana tragedia zmienia jednak wszystko, ale Jean-Philippe się nie poddaje. Czy uda mu się zdobyć to, o czym marzy?

Ta historia będzie ogromną motywacją dla osób, które walczą z przeciwnościami losu. Da im siłę, motywację, zachęci, aby się nie poddawać i próbować zdobyć to, co wydaje się niemożliwe oraz zmierzać do marzeń.

Świetnie się czyta i poznaje inne wątki, zetrzemy się też tu z tematyką różnic i nietolerancji inności, co może wywołać ciekawe dyskusje.

Bardzo mocno polecam Wam powieść, która złapie Was za serca. Miłośnicy koni również będą zadowoleni, bo istnieje tu niezwykła więź dziecka z nimi, ich pięknie opisy, nietuzinkowe imiona jak Tornado czy Piękna Intrygantka.

Informacje dodatkowe o Siła naszych marzeń:

Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2023-09-05
Tytuł oryginału: Tempte au haras
Dodał/a opinię: Justyna_M

Tagi: Dzieci od ok. 11 lat

Zobacz opinie o książce Siła naszych marzeń

Kup książkę Siła naszych marzeń