Okładka książki - Siódmy koci żywot

Siódmy koci żywot

Kotka Sheila jest świadkiem morderstwa Jovana. Widziała jak jej przyjaciel i opiekun zostaje ugodzony nożem przez tajemniczego napastnika. Sheila nie zna motywu zabójstwa, ale chce pomścić śmierć swojego człowieka.

Czy ja już kiedyś wspominałam, że nie przepadam za komediami kryminalnymi? 🤣🤣😎 No właśnie!🤓

Tylko, że po pierwsze, to nie jest typowa komedia kryminalna, raczej właśnie krymi-miau, bo z kotem w roli głównej i najważniejszej. Po drugie „Siódmy koci żywot” tylko potwierdza, a właściwie utwierdza mnie w przekonaniu, że dosłownie wszystko, co wychodzi spod pióra autorów jest po prostu świetne!

„Siódmy koci żywot” to obowiązkowa lektura dla miłośników kotów oraz innych zwierzaków i dla tych, którzy lubią misternie skonstruowaną zagadkę kryminalną z odpowiednią dawką wyśmienitego poczucia humoru. Jak również dla wszystkich, którzy cenią sobie dobrze napisane, wyjątkowe książki.

To powieść pełna humoru z intrygującą sprawą morderstwa i jeszcze ciekawszym wątkiem relacji kocio-ludzkich. Ta ciepła, zabawna, wyjątkowa i piękna opowieść jest przepełniona wrażliwością na koci świat. Tylko ktoś, kto kocha bezgranicznie zwierzęta może napisać tak pierwszorzędną historię.

I wprawdzie Sheila nie potrafi czytać ani mówić językiem ludzi, ale jednak ze swoją wrodzoną inteligencją i wdziękiem, jest w stanie poprowadzić śledztwo, popchnąć je do przodu, a przy okazji nieraz zaskoczyć czytelnika.

I znowu Dębscy mi to zrobili! Jednak teraz mocniej, intensywniej..

W pewnym momencie bardzo się wzruszyłam, popłakałam i już tak beczałam do ostatniego zdania. I to nie z powodu czarnego humoru, nie z rozpaczy, że tym razem Dębscy nie dali rady i czytać się tego nie dało, bo im nie wyszło. Tylko dlatego, że im właśnie wyszło, i to aż za dobrze.

Czekam na więcej! Sheila, ta mała kocia bohaterka, skradła moje serce 😻❤️

Serdecznie polecam!
Za egzemplarz ksiażki do recenzji dziękuję Wydawnictwu Agora.

Link do FB:

Informacje dodatkowe o Siódmy koci żywot:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2023-04-26
Dodał/a opinię: sztukaczytania

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Siódmy koci żywot

Kup książkę Siódmy koci żywot