Po przeczytaniu pierwszej części byłam oczarowana historią trzech czarownic, jednak to co wyczytałam w drugim tomie przeszło moje najśmielsze oczekiwania. „Siostra gwiazd” urwała się w tak ciekawym momencie, że od razu sięgnęłam po „Siostrę księżyca”. Od pierwszych zdań zatraciłam się w opowieści i przeżyłam fantastyczną przygodę, zarywając noc.
Fabuła zakończyła się na przerwanych zaślubinach Ezry z Wegą. Dalej podstępem trzy siostry zostają uwięzione w świecie demonów. Regulus żąda od nich dostarczenia mu trzech magicznych przedmiotów, które ukryte są w podziemiach zamku Wielkiego Mistrza Loży. Jeśli młode czarownice tego nie zrobią zostaną zmuszone do obcowania z demonami w celu skrzyżowania gatunków.
Czy zdesperowanym demonom uda się niecny cel? Czy Vi wraz z siostrami ochronią świat przed ekspansją demonów? Czy dokonają właściwych wyborów?
Muszę wam powiedzieć, że w tym tomie autorka dopracowała wszystko w najdrobniejszym szczególe. Główne bohaterki wydoroślały, rozważniej postępują. Na nowo odkryta czarodziejska siła, panowanie nad czterema żywiołami, dają Vianne ogromną moc. Dziewczyna musi znaleźć sposób by uwolnić się z niewoli, ochronić siostry i nauczyć się żyć w świecie pełnym nienawiści, walk o władzę oraz intryg. Cudownego tajemniczego klimatu nadają powieści wplecione mity arturiańskie, mityczne wiedźmy i mroczna walka dobra ze złem. Kreacja bohaterów est wspaniała, każda z postaci jest inna, charakterna i przykuwa uwagę. Na szczególną uwagę zasługuje Aarvand książę de Coralis i jego młodsza siostra.
Pani Woolf swą twórczością sprawiła, że jestem jej fanką, uwielbiam jej niepowtarzalny styl i zapalałam wielką miłością do tej trylogii. Z niecierpliwością wypatruję trzeciego tomu. Mam nadzieję, że wydawnictwo Jaguar się zlituje i nie każe zbyt długo wyczekiwać na „Siostrę nocy”.
Zachęcam was z całych sił do sięgnięcia po tę intrygującą i pełną pasji lekturę. Usiądźcie z nią wygodnie w fotelu i wraz z bohaterami przenieście się do niebezpiecznego świata demonów, czarownic władających potężną mocą.Przeżyjcie niesamowite przygody i bądźcie świadkami rodzących się uczuć. Daję słowo, że nie będziecie się nudzić, bo akcja jest wartka i cały czas się coś niesamowitego dzieje. Polecam!
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2021-09-15
Tytuł oryginału: Sister of the Moon: Von Siegeln und Knochen
Tłumaczenie: Ewa Spirydowicz
Izabela Hebda
Vianne wraca do Brocéliande, ale niestety nie jest to szczęśliwy powrót do krainy dzieciństwa, na który z utęsknieniem czekała. Wszystko się zmieniło:...
Pierwszy tom miłosnej trylogii o starciu bogów i tytanów na Ziemi. Nastoletnia Jess marzy o tym, by wreszcie odpocząć w wakacje. Na górskim obozie spotyka...