„Skreślony” to ostatni tom z serii Odmieńcy z West Emerald. Czekałam na niego z niecierpliwością, ponieważ poprzednie książki z tej serii naprawdę mi się podobały. Pomimo tego, że każdy z tych egzemplarzy to solidny kawał literackiej przygody - ponad 500 stron w każdej z pozycji mówi samo za siebie. Jednak objętość jest w tym przypadku zaletą! Można dłużej zostać z ulubionymi bohaterami.
Pochodzili z dwóch różnych światów. Nic ich nie łączyło. ON gwiazda futbolu, podziwiana przez fanów, śledzona przez paparazzi. ONA urodzona w gangsterskiej rodzinie, w której światła fleszy nie są mile widziane. Odnaleźli się po latach, by zatracić w uczuciu, które nie miało prawa się ponownie pojawić. Serce nie sługa, nie my dyktujemy mu warunki. Oni również mieli się o tym przekonać na własnej skórze.
Córa Brent ma niezwykle lekki i przyjemny styl pisania, co sprawia, że jej powieści wciągają całkowicie, a czytelnik zatraca się w ich treści na długie godziny. Tym razem również dałam się porwać bohaterom i razem z nimi przeżywać wzloty i upadki.
Część „Skreślony” jest pełna intryg i sekretów, a także silnego pragnienia ochrony najbliższych. To książka o sile przyjaźni, ale także o trudnych wyborach i hardości charakterów. Mafijny półświatek, rozgłos medialny, tajemnice przeszłości czy bolesne zdrady. Fabularnie jest naładowana wybuchowym ładunkiem od początku do końca. Dzięki temu niemal na każdej stronie czuć intensywne emocje, podbite przez silne przyciąganie i pożądanie pojawiające się między Haven i Connerem. Nie brakuje też wspomnień przeszłości, która znacznie wpłynęła na teraźniejszość.
Niezmiernie podobało mi się, że każda część serii jest o innych bohaterach. Niemniej nie są oni zapominani wraz z zejściem ze sceny. Możemy w dalszym ciągu śledzić ich losy, pomimo, że nie są już aktorami sceny głównej.
Niestety „Skreślony” był ostatnią częścią opowieści z West Emerald i nie ukrywam, że z bólem serca rozstaję się z tymi bohaterami. Liczę jednak, że autora nie będzie kazała czytelnikom długo czekać i stworzy coś równie dobrego, jak przytoczoną seria.
Informacje dodatkowe o Skreślony:
Wydawnictwo: Ale!