Przyszła pora na zakończenie dylogii My sweet obsession i powiem Wam, działo się w tym tomie!
Margot rozpoczęła nowe życie z dala od wydarzeń z pierwszej części, jednakże nie jest w stanie zapomnieć o Aidenie, mimo wszystko.
Muszę przyznać, że szkoda mi bardzo nowego szefa Margot, myślałam, że jednak fabuła podaży w tym kierunku.
Chyba nawet bym wolała, żeby tak było ale serce nie sługa.
Ja bym wybrała Liama.
Podobało mi się to, że kobieta myślała o swoich uczuciach i tym, jak Aiden ją skrzywdził, chociaż powiem też, że wybaczyła mu dosyć łatwo ale to chyba wina uczucia, jakim go darzyła od lat.
Szkoda tylko, że zapomniała o Alison, którą rzekomo pokochała a nie interesowała się nią zbytnio po przeprowadzce, chyba, że dziewczynka odzywała się pierwsza.
Bo Margot nie robiła tego z własnej inicjatywy.
To był duży minus zachowania Margot.
Do tego odrzuciła wszystkich po kolei stawiając na Aidena, nie widząc kryzysu u swojej przyjaciółki, która wspierała ją cały czas a gdy sama potrzebowała wsparcia to już Margot zauważyła to dosyć późno.
Aiden z kolei dojrzał, sięgnął po pomoc profesjonalisty i to mi się bardzo podobało, że jego postać zaczęła zyskiwać w moich oczach i zmienił się naprawdę na lepsze.
Dojrzał, myślał zanim cokolwiek zrobił.
Szybko pochłonęłam tę część głównie ze względu na świetny początek bo wątek z Liamem i Alison mega mi się podobał.
Później było duuużo spicy scen i napięcia miedzy naszymi bohaterami.
Było też nieco więcej Nory, co wprowadziło lekki chaos i plot twisty chociaż przyznam, że gdyby miał powstać o niej osobny tom nie byłabym zainteresowana przeczytaniem, nie pałam do tej postaci jakimiś uczuciami głębszymi.
Jest świetnym wsparciem dla Margot ale to by było na tyle.
Bardziej bym była chętna na jakąś historię o Liamie i jego córce.
Pióro autorki niezmiennie jest lekkie i przyjemne, czyta się je z chęcią.
W drugim tomie mieliśmy także retrospekcje ale już o wiele mniej niż w części pierwszej, tu akcja skupiła się na teraźniejszości.
Nie zabrakło zwrotów akcji, tajemnic z przeszłości i wybojów w drodze po szczęście ale się udało, jest happy end.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-06-17
Język oryginału: Polski
Bookszonki
Świat dwudziestopięcioletniej Ellie Walker wali się jak domek z kart, kiedy narzeczony oznajmia jej w dniu ślubu, że kocha inną. Większego wylanego na...
Aurora Wilson to dziewczyna po przejściach, która w szkole średniej związała się z Conorem – chłopakiem dręczącym uczniów. Nikt nie śmiał mu się...