Okładka książki - Słodka trucizna

Słodka trucizna

"Słodka trucizna" Parker S. Huntington to moim zdaniem znakomita wzruszająca i pełna emocji powieść.

Zauroczyła mnie okładka tej powieści. Jednak zakochałam się w treści tej znakomitej historii.

Była bardzo realnie przedstawiona. Ból, cierpienie, wsparcie, zrozumienie i miłość to tylko nieliczne zagadnienia, jakie poruszone zostały w tej książce. Czeka was tutaj niesamowity rollercoaster wrażeń i emocji. Jednak niegwałtownych, bo fabuła, przedstawiona przez tę autorkę, ma swoje spokojne tempo. Nie jest ono męczące i mdłe. Rozdziały, które znajdują się, w tej historii, są bardzo krótkie. Osobiście lubię takie rozdziały. Wtedy bardzo trudno mi jest się od nich oderwać.

Książka to taki lekki grubasek, ale ja szczerze tego nie odczułam. Historia Charlotte, Kellana, Tate, Terry'ego oraz Leah bardzo mnie wciągnęła. Wręcz pochłonęła bez reszty.

Ta powieść nie tylko dobrze się czytało. Ona skłania do pewnych refleksji. Myśli się wtedy o przebaczeniu, o dawaniu drugiej szansy. Nad tym, co się straciło, a co się ma. O walce z bólem, stratą i uzależnieniem. W mojej ocenie to bardzo wartościowa książka.

W moim sercu zostawiła pewien ślad. Ślad, przez który trudno, będzie o niej zapomnieć.

Mogę Wam tylko doradzić, że jeśli zastanawiacie się nad przeczytaniem tej książki, na prawdę nie zwlekajcie dłużej. Pióro autorki jest naprawdę lekkie i proste w odbiorze. Nie ma tam skomplikowanych, długich opisów. Zabawne sytuacje, czy chwile radości i wzruszeń, mieszają się z dramatem i bólem. Taka słodko-gorzka opowieść, z wątkami hate-love i różnicą wieku.

Potwierdzam, że ta książka złamała mi serce. Wzruszyła i emocjonalnie znokautowała. Ale też, poskładała moje serce od nowa. Dała nadzieję i szczęście.

Bardzo, ale to bardzo polecam ❤️

Informacje dodatkowe o Słodka trucizna:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2023-02-08
Tytuł oryginału: Darling Venom
Dodał/a opinię: Dominika Witos

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Słodka trucizna

Kup książkę Słodka trucizna

My Dark Desire
Parker S. Huntington0
Okładka ksiązki - My Dark Desire

Ona jest jego najsłodszym pragnieniem... i najmroczniejszym sekretem. Gorący, zakazany romans pomiędzy skrzywdzonym księciem z bajki a zhańbionym...

Podłe kłamstwa
Parker S. Huntington0
Okładka ksiązki - Podłe kłamstwa

Mogła cieszyć się swoim pięknym, doskonałym światem jeszcze przez chwilę. Wkrótce wszystko, co posiada, będzie należeć do mnie. Miałam plan, dzięki...