"Słomianie to książka, która przenosi czytelnika do fantastycznej krainy, gdzie magia splata się z codziennością, a humorystyczne podejście do narracji nadaje lekkości nawet najbardziej dramatycznym wydarzeniom.
Książka opowiada o przygodach Przeboga i jego towarzysza, którzy wędrują po krainie Słomian w poszukiwaniu chwały. Ich drogi krzyżują się z Dziwną – lokalną jagą, uciekającą przed niechcianymi zalotami.
Książka ta z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom fantastyki z przymrużeniem oka. Świat przedstawiony przez Autora choć nie znajduję się na żadnej mapie, jest pełen życia, barwnych postaci, niespodziewanych zwrotów akcji i oryginalnego humoru. Autor zręcznie łączy elementy mitologii słowiańskiej z nowoczesnymi motywami, tworząc unikalną mieszankę, która może zaskoczyć nawet doświadczonego czytelnika fantastyki.
Uważam, że książka jest dobrze napisana i wciągająca, choć humor zawarty w niej może nie trafić do każdego. Niektórym z was lektura może nie pozostanie na długo w pamięci ale na pewno dostarczy rozrywki i pozwoli na chwilę zapomnieć o rzeczywistości. Czuć z książki słowiański klimat i myślę,że tak samo, jak i dla mnie tak dla was to wystarczy,by po nią sięgnąć.
Podsumowując, to książka, która oferuje czytelnikowi nie tylko rozrywkę, ale i możliwość zanurzenia się w bogato wyobrażonym świecie, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie – czy to humor, przygodę, czy magię.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-04-16
nawiedzonestrony
Tomik piosenek, poświęconych Bieszczadom. Nade wszystko temu, co w Bieszczadach dla autora najważniejsze, co czyni je miejscem tak niezwykłym i tak wyjątkowym...
Doskonały pomysł dla rodziców, którzy chcą, aby ich dzieci szybko opanowały tabliczkę mnożenia. Kto by pomyślał, że tabliczka...