Okładka książki - Słoneczniki po burzy

Słoneczniki po burzy

Tom 1 cyklu Saga rodziny z Ogrodowej

... Mniej byłoby zła na świecie, gdyby człowiek jak słonecznik obracający się w kierunku słońca, obracał się w stronę dobra...

Debiut musi być.
Debiut perełka tym bardziej.

"Słoneczniki po burzy" to pierwszy tom rozpoczynający sagę rodzinną osadzoną w realiach współczesnej polskiej wsi.
Dużą pomocą jest drzewo genealogiczne rodu Żmudzkich. Dzięki temu łatwiej nam na początku poznać bohaterów, połączyć nam ich więzi z poszczególnymi członkami rodziny.
Liliana żyła w toksycznym małżeństwie.
Na wszystko co działo się w domu patrzyła ich córeczka. Pewnego dnia miarka się przebrała i Lila wraz z córką ucieka do rodzinnego dworku, gdzie spędziła dzieciństwo.
Nie chcę aby jej córka żyła z traumą i ma nadzieję, że w innym otoczeniu zmieni się to na lepsze. A mała zapomni o wszystkich przykrych rzeczach, które widziała w domu. Czy jej życie się odmieni? Czy poznane osoby odmienią jej wiarę w człowieka?

Pierwszy tom pochłonął mnie całkowicie. Oczarował i wciągnął w losy naszych bohaterów.
Przez książkę się płynęło, to było tak dobre.
Bohaterowie świetni, tacy nasi, normalni, z sercem na dłoni, z codziennymi problemami.
Przeniosłam się do malowniczej wsi, starego dworku, przyjaciół, życzliwych sąsiadów.
To było cudowne spotkanie. Lilianę i jej córeczkę od samego początku polubiłam.
Do tego nawiedzony dworek babci Rozalii.
Mimo, że mogłoby się zdawać, że to tylko historia wymyślona przez autorkę, to niesie ze sobą przesłanie.
Pamiętajmy, że mamy jedno życie i od nas zależy jak je przeżyjemy.
Czy będziemy tkwić w czymś co nas rani, zjada od środka, wyniszcza czy powiemy "dość" i ruszymy do przodu.
Będziemy każdego dnia wstawać spokojniejsze z uśmiechem na twarzy.
Czekam na kolejne spotkanie z bohaterami z Ogrodowej

Informacje dodatkowe o Słoneczniki po burzy:

Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2019-03-29
ISBN: 978-83-7835-669-1
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Słoneczniki po burzy

Kup książkę Słoneczniki po burzy

Duszący zapach bzu
Ewelina Maria Mantycka 0
Okładka ksiązki - Duszący zapach bzu

Kontynuacja losów rodziny z ulicy Ogrodowej. Fabian i Lilka próbują zbudować swój związek na kruchym fundamencie zaufania. Przesuwają granice o tyle, o...

Wszystko oprócz niego
Ewelina Maria Mantycka0
Okładka ksiązki - Wszystko oprócz niego

Czwarty tom bestselerowego cyklu Dogs Of Hell, czyli historii o gorących motocyklistach z samego piekła! Madison Lancaster działa w Danville pod przykrywką...