To, że Gargamel nie cierpi Smerfów, nie jest dla nikogo tajemnicą. Jego głównym życiowym celem jest polowanie na nie. Jednak co się stanie, jeśli pewnego dnia się zmieni? Zamiast myśleć o polowaniu, zacznie dbać o bezpieczeństwo Smerfów, a nawet broni je przed natrętnym uczonym. Czyżby jakiś cud? A może to jego nowy plan? Jak to wszystko się skończy?
Tak nadal bardzo lubimy przygody Smerfów, dlatego z przyjemnością sięgamy po kolejne publikacje. Komiks był ciekawy i wciągający, a momentami również zabawny.
Zdecydowaną zaletą komiksu są ilustracje wykonane przez Peyo. Już na pierwszy rzut oka widać w nich prostotę, która jest świetna. Te ilustracje sprawiają, że przenoszę się w czasie i czuje jakbym, sama była dzieckiem i dostała wyczekiwany komiks.
Według mnie Smerfy są ponadczasowe. Zarówno Amelka, jak i Ksawery z przyjemnością przeczytały komiks, a kiedy już miałam taką możliwość, sama z ciekawością po niego sięgnęłam. Zdecydowanie się spodobał naszej trójce i polecamy.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2024-11-13
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les Schtroumpfs Lombard - Tome 41 - Gargamel l'ami des Schtroumpfs
Anna Kaczor
Korzystając z tej książki dziecko rozwinie zdolności grafomotoryczne i nauczy się liczyć do 10. Umieszczona na każdej stronie podpowiedź pomoże dzieciom...
Przepiękny album w wydaniu dwujęzycznym (polski, angielski). W ostatnich latach ukazało się kilka albumów o Bytowie, ziemi bytowskiej i sąsiadujących...