Okładka książki - Smocze skarby

Smocze skarby

I znowu dałam się porwać bajkowo – baśniowemu światu! Tym razem pozwoliłam sobie na wycieczkę do przygody, w której autor skrupulatnie przekazuje wartości takie jak przyjaźń, odwaga i czyste serce.

W odległej Elfidii, gdy najeźdźcy siłą chcą zdobyć skarby i zawładnąć krajem, który im się nie należy, a ostatni smok oddaje los wszystkich w dłonie chłopca, który według przepowiedni ma ich ocalić. Książeczka przede wszystkim jest przeznaczona dla dzieci troszkę starszych jak maluchów w wieku przed szkolnym. Zaawansowany i doskonale wykreowany magiczny świat, nie długie rozdziały i obrazki są idealnie dopasowane do całości historii. Wplątane w opowieść „rymowanki – zaklęcia” pozwalają na rozruszanie wyobraźni po zimie, a chęć ratowania mistycznego świata nie pozwala odłożyć nam książeczki na bok. Ogromnie podoba mi się, że autor świetnie przeplata świat nadprzyrodzony ze światem, który znamy w jakimś stopniu – maszynami, techniką, komputerami. To zdecydowanie dobry zabieg, a słuchacz czy też czytelnik ma wrażenie jakby był w samym środku owych zdarzeń.

Myślę, że byłoby to doskonałą pozycją jako lektura szkolna w najwcześniejszych klasach =)

Informacje dodatkowe o Smocze skarby:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Psychoskok
Data wydania: 2019-03-01
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
ISBN: 978-83-8119-404-4
Ilustracje:Krzysztof Kałucki
Dodał/a opinię: Ovieca

Tagi: przyjaźń bajka bajka dla dzieci bajka z morałem bajki książki o przyjaźni o przyjaźni

Zobacz opinie o książce Smocze skarby

Kup książkę Smocze skarby