Scarlett od kilku lat jest żoną Martina. Wychodziła za niego z wielkiej miłości, byli naprawdę udaną i szczęśliwą parą. Niestety to czas przeszły i chociaż nadal mocno kocha męża, czuje, że między nimi wszystko jest nie tak. Brakuje jej czułości, akceptacji, ma dość wiecznych pretensji mężczyzny, a jednocześnie nic z tym nie robi. Od dawna starają się o dziecko. Martin chce zostać ojcem, ona również tego pragnęła, jednak zaczyna czuć się jak nic niewarty inkubator. Wieczne badania, które musi wykonywać, pretensje, że za mało się stara, za mało dba o siebie, rozczarowanie na twarzy męża, kiedy znowu dostaje miesiączkę. To wszystko zaczyna być nie do zniesienia. Wtedy poznaje w pracy pewnego mężczyznę, który zaczyna ją fascynować. Jakiego? Jak dalej potoczy się jej małżeństwo? Czy uda się go uratować? Czy ponownie zbliżą się do siebie z Martinem? Czy Scarlett i Martin zostaną rodzicami?
Historia Scarlett była ciekawa, wciągająca, wywołująca wiele emocji. To historia kobiety, która nie jest szczęśliwa w małżeństwie, która jest manipulowana przez męża, niedoceniana, która poświęciła siebie, swoje marzenia. Mnie zdecydowanie się podobała i mocno kibicowałam bohaterce. Akcja dość sprawnie poprowadzona, z ciekawymi, a nawet zaskakującymi zwrotami. Mnie osobiście wciągnęła tak bardzo, że nie mogłam się od niej oderwać, zanim nie poznałam zakończenia.
Bohaterowie ciekawi, moim zdaniem dobrze wykreowani.
Scarlett to kobieta, która z jednej strony podziwiałam, z drugiemu miałam ochotę nią potrząsnąć. To bohaterka, która wiele robiła dla męża, zatracając przy tym siebie. Jest miła, sympatyczna, dobra.
Martin to egoista i to jakich mało. Myślał tylko o sobie, nie licząc się z uczuciami innych. Zdecydowanie go nie polubiłam.
Mamy jeszcze James, jednak o nim nie mogę wam za wiele powiedzieć. Zdradzę tylko tyle, że jest jednym z męskich bohaterów, których polubiłam od pierwszych stron.
„Spacer w deszczu” to książka, która mnie zdecydowanie się podobała i z przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2022-06-08
Anna Kaczor
W Londynie roi się od choinek i bożonarodzeniowych dekoracji. Jednak Harper nie czuje magii świąt. Skupia się na pracy, bo to zawsze wychodzi jej najlepiej...
Gdy przeszłość odbiera świętom ich magię Ośnieżony Londyn wygląda bajecznie, zwłaszcza przez przystrojone bożonarodzeniowymi światełkami okna niewielkiej...