,,Spóźniona kochanka" nie jest książką tylko o seksie, chociaż takowo jest reklamowana (wiadomo- seks zawsze dobrze się sprzeda). Jest to książka o trudnym życiu 67-mio letniej kobiety, które obfituje w wiele problemów i przeszkód. Poczynając od trudnych relacji z rodzicami poprzez zakompleksienie osobowości aż do toksycznego związku z mężczyzną, z którym łączy ją już później jedynie dziecko.
Każdy z nas potrzebuje czułości, miłości i w końcu- seksu. Ta książka idealnie jest nam w stanie to pokazać- na przykładzie samej autorki, która jest równocześnie bohaterką , oraz jej partnerów, których poznaje dzięki śmiałemu ogłoszeniu zamieszczonemu w jednej z gazet.
Moja opinia jest bardzo pozytywna. Książka napisana jest zabawnym językiem i nawet sytuacje z goła ,,smutne" okraszone są dozą humoru i autoironii. Autorka - nawet o tym nie wiedząc- podzieliła się ze mną niesamowitą wiedzą na temat literatury i filmu- podczas lektury tej pozycji skrzętnie zapisywałam sobie tytuły książek i filmów, z którymi muszę się zapoznać. Polecam gorąco!
Informacje dodatkowe o Spóźniona kochanka:
Wydawnictwo: Czarna Owca