Lili, Mat i Benji pochodzą z kosmosu, jednak na Ziemi pragną, aby nikt o tym się nie dowiedział. Nie będzie to wcale łatwe, tym bardziej że w lokalnej gazecie ukarze się artykuł o pojawieniu się w mieście super bohaterów. Czy to im się uda? Co będzie działo się po ukazaniu się informacji w gazecie?
To drugi tom z serii, a że pierwszy nam się podobał, mieliśmy niemałe oczekiwania. Po przeczytaniu nadal uważamy, że jest to niezwykła seria i już czekamy na kolejny tom.
W komiksie mamy ciekawą i wciągającą historię, która wywołuje wiele emocji. Dużym plusem jest fakt, że porusza niełatwe tematy jak brak tolerancji, inność, samotność, odrzucenie. Będzie doskonałym początkiem wielu rozmów na te tematy.
Wizualnie komiks jest naprawdę ładny. Ilustracje są ciekawe, przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
Komiks posiada twardą i solidną okładkę, dzięki której posłuży dłuższy czas.
„Supersi. Bohaterowie. Tom 2” to komiks, który jest ciekawy, wciągający, wywołuje wiele emocji i porusza ważne, a jednocześnie niełatwe tematy. Z przyjemnością polecam.
Recenzja komiksu pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2023-01-25
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Heros
Anna Kaczor
Seria 1000 naklejek to wspaniałe książeczki z mnóstwem zadań, kolorowanek i przede wszystkim naklejek! Idealne książki dla małego odkrywcy świata. W...
Jedenasta edycja bestsellerowego terminarza. Kompendium wiedzy dla całej rodziny, a w nim: - proste i smaczne przepisy na dania i desery każdego dnia; ...