Okładka książki - Swatanie dla początkujących

Swatanie dla początkujących

Życie to nie sielanka. Szczególnie dotkliwie dowiedziała się o tym główna bohaterka książki „Swatanie dla początkujących” - Marnie MacGraw. Marzyła ona o spokojnym, prostym życiu obok męża. Jednak los bywa przewrotny. Tuż przed własnym ślubem Marnie poznaje Blix — uroczą, żywiołową i dość osobliwą staruszkę, która jest ciotką jej narzeczonego. Kobieta dostrzega w Marnie coś niezwykłego i planuje pomóc dziewczynie zmienić jej los. Od tej pory życie bohaterki przewraca się do góry nogami, po to, by wkrótce przenieść je na zupełnie inne, nieznane dotąd dla niej tory.

Muszę przyznać, że zakochałam się w tej powieści. W jej lekkości, humorze, bohaterach i w tym, jak autorka opisała codzienność. A zrobiła to w sposób magiczny, pokazując nam, że to, co ważne i piękne mamy przed sobą, na co dzień — wystarczy, tylko dobrze się przypatrzeć. Maddie Dawson poprzez swoją książkę uczy nas kochać w sobie i innych ludziach „odmienność”, pokazując, że to różnorodność nadaje życiu kolorów. I może są to rzeczy, o których wie każdy z nas, jednak warto to sobie przypominać. Tak samo, jak czasem warto ruszyć w kierunku, który, choć może nie zawsze będzie pospolity, to nam da radość. Autorka pokazuje nam też, jak ważne w życiu są wiara i przyjaźń. To one pozwalają nam przetrwać wszystkie tzw. dołki oraz ruszyć do przodu.
Ponadto książka ta sama w sobie jest niezwykła, magiczna, urocza i cudownie lekka, a jej bohaterów nie da się nie lubić. Osobiście wiem, że jeszcze do niej wrócę i z pewnością sięgnę po inne książki Maddie Dawson. Polecam.

Informacje dodatkowe o Swatanie dla początkujących:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2019-03-06
Tytuł oryginału: Matchmaking for Beginners
Tłumaczenie: Mateusz Grzywa
Dodał/a opinię: ikapolka

Tagi: rumunia Historie miłosne swatanie los radość sswatanie

Zobacz opinie o książce Swatanie dla początkujących

Kup książkę Swatanie dla początkujących