Okładka książki - Światło i cień. Kuchennymi drzwiami patronujemy

Światło i cień. Kuchennymi drzwiami

Tom 2 cyklu Kuchennymi drzwiami
Inne wydania:

,,Świat składa się ze światła i cienia. Jeśli chcesz go poznać, nie możesz skupiać się tylko na tym, co jest w świetle. Musisz poznać także cień. I w fotografii, i w życiu."
Przedstawiam Wam drugi tom pasjonującej sagi ,,Kuchennymi drzwiami", w którym możemy śledzić dalsze losy bohaterów pierwszej części.
Klementyna wyrosła na piękną, inteligentną i niezależną kobietę. Dzięki pomocy ciotki Franciszki, która została żoną bogatego przemysłowca, może realizować swoją pasję, jaką jest fotografia.
Olek Dąbrowski odkrywa w sobie powołanie do zawodu lekarza i rozpoczyna studia medyczne. Przeżywa także wiele zawodów miłosnych ale tak naprawdę od zawsze marzy tylko o jednej kobiecie.
Kazik Rozwadowski, po śmierci swojego ojca planuje wstąpić do wojska, ale wciąż próbuje rozwikłać tajemnicę swojego pochodzenia i udowodnić, że ojciec jednak nie popełnił samobójstwa.
Nieoczekiwanie plany młodych bohaterów przerywa wybuch I wojny światowej. Ich losy diametralnie się zmienią a wojenna zawierucha odciśnie piętno na ich dalszym życiu.
Zachęcam serdecznie do przeczytania, ja jestem zachwycona tą historią i już z niecierpliwością czekam na kolejny tom. Zatem jeśli macie taką możliwość to nie czekajcie i zamawiajcie od razu wszystkie dostępne części.

Informacje dodatkowe o Światło i cień. Kuchennymi drzwiami:

Kup książkę Światło i cień. Kuchennymi drzwiami

Nowi sąsiedzi
Katarzyna Majgier0
Okładka ksiązki - Nowi sąsiedzi

Poznajcie Ulę, dzięki której zapomnicie, co to nuda! Dziewczynka ma głowę pełną fantastycznych pomysłów (chociaż jej rodzice mają trochę...

Adam, Szczęściara i globalna katastrofa
Katarzyna Majgier0
Okładka ksiązki - Adam, Szczęściara i globalna katastrofa

Od tej decyzji nie ma odwrotu - likwidacja całego gatunku jest przesądzona. Ludzie z Ziemi - niewielkiej, prowincjonalnej planety w Układzie Słonecznym...