Tuż pod lasem, pośród zielonych pagórków, leży Sylvanian Village to magiczne miejsce, które leży pod lasem. Panuje tam miłość, a wszyscy żyją w harmonii, w zgodzie z naturą.
W książce znajdziemy aż 15 historii. Każda jest inna, każda urocza i ciekawa. Wraz z bohaterami wybierzemy się na pokaz baletowy, odwiedzimy Zamek Syrenek, Lśniące Jezioro. Będą poszukiwania zaginionej tiary, letni piknik i wiele więcej. Każda z historii jest wciągająca i warta poznania. To opowieści, które nie tylko bawią, ale również przekazują ważne wartości i co bardzo ważne są bez przemocy.
Tekst napisany prostym, przyjaznym dla maluchów językiem. To zdecydowanie spora zaleta, dziecko będzie słuchać z zainteresowaniem.
Wizualnie książka jest po prostu piękna. Mamy piękne, duże ilustracje, które zachwycają, które zachęcają do sięgania po nią.
„Sylvanian Families. Księga opowieści. 15 rodzinnych historii” to świetna książeczka dla dzieci, w której znajdziemy wartościowe, a przy tym ciekawe historyjki. Ze swojej strony polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-10-15
Tytuł oryginału: Sylvanian Families. A Treasury of Tales
Anna Kaczor
Drugi album bestsellerowej serii o słynnych niebieskich skrzatach! Tom zawiera dwie opowieści: ,,Smerf Naczelnik" i ,,Smerfosymfonia". Ze Smerfami tak...
Rola HR Business Partnera jest w Polsce mocno niedookreślona. Zarówno studenci jak i praktycy cały czas poszukują wiedzy, która wyjaśniałaby nie tylko...