Okładka książki - Syndrom oszusta. Jak nie podkopywać wiary we własne możliwości

Syndrom oszusta. Jak nie podkopywać wiary we własne możliwości

Rewelacyjna książka, która wciągnęła mnie bez reszty. Zdecydowanie to obowiązkowa pozycja dla tych, którzy zmagają się z krytycznym głosem w swojej głowie. To ten, który podpowiada nam, że jesteśmy niewystarczający, odstający od innych i zdecydowanie nie zasługujemy na to co mamy. Czy Ty też tak masz?

Dr Stoddard przede wszystkim trafia do czytelnika swoim prostym i zrozumiałym językiem. Okazuje się, że nawet i ona ma w sobie ten głos. Ten, który podkopuje wiarę w siebie i nie pozwala cieszyć się swoimi osiągnięciami. Ten głos odpowiada za nasze myśli i nazywa nas oszustem. Bo przecież kim innym możemy być? Gdyby ludzie dookoła dowiedzieli się, jacy jesteśmy naprawdę...Gdyby prawda wyszła na jaw to zdecydowanie straciliby do nas szacunek i zaufanie. W końcu przekonaliby się, że to nasza maska, a całe nasze życie to teatr. Brzmi znajomo?

Mogłabym się rozpisywać bardzo długo, bo z każdą stroną upewniałam się w przekonaniu, że nie tylko ja tak mam. Nie tylko ja czasem płaczę w poduszkę i boję się, że "prawda wyjdzie na jaw". Że w końcu ktoś nazwie mnie oszustem. I wtedy jeszcze bardziej poświęcam się pracy, angażuję się na co najmniej 150% i płacę swoim zdrowiem, aby podołać wszelkim życiowym wyzwaniom.

Jeśli czasem też spotykasz się z tego typu myśleniem to książka dla Ciebie. Uważam, że doświadczenie trzyma nas na smyczy i zaczynamy w siebie wątpić, bo przecież powinniśmy więcej i więcej. Ale czas powiedzieć STOP! Jeśli czujesz się zmęczony takim działaniem to sięgnij po "Syndrom Oszusta". Ulga gwarantowana.

Książka podzielona jest na trzy części: Zrozumienie, Przemiana i Pełnowymiarowe Życie.

Przede wszystkim poznasz w książce historie osób, które również uczą się w życiu akceptować siebie i stawiać czoła trudnościom. To książka, która również zawiera w sobie zadania i ćwiczenia, które pozwolą na wdrażanie zmian do swojej codzienności. Oczywiście nic nie przychodzi od razu, jednak warto wyjść ze strefy komfortu i przeciwstawić się temu, co nas wyniszcza.

Każdy rozdział to również podsumowanie, do którego zawsze możesz wrócić i na spokojnie przypomnieć sobie najważniejsze myśli. Nie zabraknie również wysiłku, bo dzięki zadaniom do wykonania możesz działać od razu i programować się na nowe. A tylko otwarcie się na zmianę prowadzi nas ku lepszemu. Na pewno nie będzie łatwo, ale będzie warto. Jesteś gotowy?

Informacje dodatkowe o Syndrom oszusta. Jak nie podkopywać wiary we własne możliwości:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2024-05-31
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: IMPOSTER NO MORE: Overcome Self-Doubt and Imposterism to Cultivate a Successful Career
Dodał/a opinię: Ksebardo

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty Poradnictwo zawodowe sukces i kariera

Zobacz opinie o książce Syndrom oszusta. Jak nie podkopywać wiary we własne możliwości

Kup książkę Syndrom oszusta. Jak nie podkopywać wiary we własne możliwości