„Czary - mary, zginiesz mały.”
To rymowanka, która niesie za sobą cierpienie, ból, śmierć i czyste zło.
Z pewnością obleciałby Cię strach, kiedy znalazłabyś kartkę, a na niej te słowa. Twoje przerażenie jeszcze bardziej byłoby spotęgowane, kiedy wiedziałbyś, że dotyczą nie Ciebie, a DZIECKA!
Zamordowano chłopca, a na jego ciele wyryto właśnie te słowa. To dopiero początek rozgrywki! Każda kolejna chwila sprawia, że czujesz jeszcze większy lęk, a przez Twoje ciało przechodzą dreszcze i pojawia się panika.
Od pierwszych zdań zostajemy wrzuceni do brutalnego świata wykreowanego przez Adama Widerskiego. Czy się bałam? Byłam przerażona! Bestialskie kryminały wywołują ogrom emocji, uczucie zagrożenia, niebezpieczeństwa. Temperatura z minuty na minutę wzrasta, a kiedy wiesz, że ofiarą jest dziecko czujesz jeszcze większy strach. Niewinna istota została potraktowana w potworny sposób… nawet teraz wracając do tej historii myślami dostaję gęsiej skórki na samo wspomnienie o każdym kroku mordercy. A ten nie był łatwym przeciwnik. Podkomisarz Adrian Perg, walczył z czasem, próbując dorwać oprawcę, a ten nieubłaganie przyspieszał. Zegar tykał coraz szybciej, a wątpliwości było coraz więcej. Niemalże każdy trop okazywał się tym fałszywym. Czujesz, że zaczyna Cię to wszystko przygniatać, ale musisz poznać prawdę.
Te wszystkie złe emocje wzmagane są również przez slang jaki stosuje autor. Masz wrażenie, że jesteś w tym wszystkim jeszcze bardziej, w Łodzi, z której chciałbyś uciec, bo morderca nie próżnuje.
Przygotuj się na solidną dawkę grozy! Czy udźwigniesz to?
Po ostatnim zdaniu musiałam ochłonąć, dałam radę, ale serce z nerwów waliło mi jak oszalałe. Pomimo mocnej i bezlitosnej akcji to śledztwo zaliczam do tych bardzo udanych😉
Jedno jest pewne, ludzie nie rodzą się od razu zwyrodnialcami, to życie powoduje, że stają się potworami.
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2023-02-22
etiudyliterackie
W jednej z jaskiń Ojcowskiego Parku Narodowego dochodzi do brutalnego morderstwa. Zwłoki młodej kobiety zostały upodobnione do nietoperza – symbolu...
Czy urlop może zmienić się w koszmar? Takiego dylematu nie mieli komisarze Piotr Krzyski i Łukasz Majski, kiedy udawali się wraz partnerkami do ośrodka...