Okładka książki - Szron i ambrozja (Tom 1). Szron

Szron i ambrozja (Tom 1). Szron

„Szron” to pierwszy tom dylogii „Szron i ambrozja”, która przenosi nas do świata pełnego magii, gdzie dwa światy, ludzi i elfów, żyją obok siebie. Jest to opowieść o Avie, która jest elfką i nie pamięta, z jakiego powodu trafiła do świata ludzi, oraz o Torinie, która jako król elfów, musi znaleźć sposób na złamanie klątwy, która zagraża jego królestwu 🧝🏻 🧝🏻. Ona jest silną, odważną i niezależną elfką, która nie boi się stawić czoła wyzwaniom i rywalizacji. On jest dumnym, honorowym i potężnym królem, który skrywa wiele sekretów i cierpienia. Ona, po zdradzie byłego chłopaka, nie chce kolejnej miłości. On nie może się zakochać, musi tylko znaleźć żonę, która sprawi, że królestwo stanie się mocniejsze. Żona dla niego zostanie wyłoniona w turnieju, a ta która zwycięży, zostanie królową 👑.

Czy Avie uda się zwyciężyć w turnieju, a królestwo elfów, znów stanie się bezpieczne?

Książka dostarcza dużą dawkę akcji, napięcia i emocji. Między głównymi bohaterami od pierwszego spotkania iskrzy, a ich relacja ewoluuje od nienawiści i nieufności, wobec siebie, do zaufania i uczucia. Jest to romans typu slow burn z motywem zakazanej miłości. Dlatego podczas czytania można zauważyć, że nacisk został, zdecydowanie bardziej, położony na romans niż na sam turniej, co dla jednych będzie zaletą, a dla drugich wadą. Mnie ta historia pozostawiła z niedosytem fantastycznego świata i magii, która kojarzy mi się nieodłącznie z gatunkiem fantasy. Mimo to, fabuła mnie wciągnęła i była to dla mnie lekka i przyjemna lektura. Finał zaskakuje i mnie osobiście zachęcił do sięgnięcia po drugą, finałową cześć.

"Szron" to książka, która z pewnością przypadnie do gustu przede wszystkim fanom romansu choć myślę, że również niektórzy fani fantasy, przygody i rywalizacji, znajdą tu coś dla siebie. Jest idealna jeden wieczór i polecam ją wszystkim, którzy lubią czytać o elfach, demonach i innych istotach fantastycznych, a także o miłości, która pokonuje przeszkody 🩷.

Kategoria (wg @wydawnictwopapieroweserca): 🩷 sweet

Rekomendowany wiek: 16+

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od @wydawnictwopapieroweserca (współpraca reklamowa) 🩷

Informacje dodatkowe o Szron i ambrozja (Tom 1). Szron:

Kup książkę Szron i ambrozja (Tom 1). Szron

Ambrozja. Szron i ambrozja. Tom 2
C.N. Crawford0
Okładka ksiązki - Ambrozja. Szron i ambrozja. Tom 2

Każda ich wspólna chwila może się okazać tą ostatnią. Ava odniosła właśnie największe zwycięstwo w życiu. Pokonała wszystkie przeciwniczki w turnieju...