Okładka książki - Szwindel

Szwindel

Inne wydania:

W życiu nie zawsze wszystko jest dokładnie takim, na jakie wygląda. Często spotykamy ludzi, rozmawiamy z nimi, zaczyna nam się wydawać, że ich znamy. Rzeczywistość może być kompletnie inna, a ludzie mogą być zupełnie kimś innym niż nam się wydaje.

Każdy z nas może zmienić swoją tożsamość, imię, wygląd i dostosować osobowość do potrzeb chwili. Co jednak, gdy ktoś okaże się jeszcze sprytniejszy niż my i chcąc kogoś złapać w sidła, sami zostaniemy w nich uwięzieni.

Gdy umiera legendarny oszust i jeden z założycieli grupy „szwindli”, a w spadku zostawia swemu jedynemu synowi, którego w młodzieńczych latach opuścił, majątek, którego w ogóle się nie spodziewał, rozpoczyna się wielka gra.

Przecież w życiu nie ma nic za darmo, dlatego też aby otrzymać pieniądze musi współpracować z grupą, która w dalszym ciągu funkcjonuje i polując na ofiary, sama się bogaci.

Trzymająca w napięciu i z wieloma zaskakującymi zwrotami akcja książka Jakuba Ćwieka, który zdecydowanie nie rozczarowuje.

Książkę otrzymałam za punkty w portalu Czytam Pierwszy.

Informacje dodatkowe o Szwindel:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2019-05-15
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Tagi: bóg Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Szwindel

Kup książkę Szwindel

Brudnopis Boga
Jakub Ćwiek0
Okładka ksiązki - Brudnopis Boga

Czy pozornie spokojne anioły mogą mieć na koncie diablo interesujące historie? I to wiele!Archiwa Wydziału Interwencyjnego Nadzoru Anielskiego aż trzeszczą...

Chłopcy 2: Bangarang
Jakub Ćwiek0
Okładka ksiązki - Chłopcy 2: Bangarang

Dzwoneczek i jej banda wyrośniętych, wiecznie niedojrzałych Chłopców po raz kolejny pokazują, że nie da się oddzielić dobrej zabawy od solidnych kłopotów...