Autorka pisze thrillery medyczne, co wiąże się z jej wykształceniem i zainteresowaniami.
Powiem Wam, że pierwszy raz na thriller medyczny trafiłam właśnie dzięki niej i było to bardzo ciekawe doświadczenie.
Mimo wielu pojęć, które są mi obce bardzo dobrze czyta się jej książki, a każda kolejna dostarcza ogromny dreszczek emocji związany z fabułą.
Czy terapia zawsze przynosi powodzenie?
Poznajemy Luizę, która pracuje jako sekretarka i mimo przeprowadzki nadal nie może rozstać się z demonami przeszłości.
Luizna chce żyć normalnie, lecz tragedia, która ją spotkała nie pozwala jej iść do przodu. Nie pomaga ani nowy związek, ani zaborczy szef w tym aby uwolnić się z tego co ją spotkało. Nawet ucieczka do podwarszawskiej miejscowości nie pomaga tylko potęguje i osiąga punkt kulminacyjny.
Luizna traci grunt pod nogami. Sama niewie co jest prawdą, a co fikcją.
Czytając czułam się jak nasza bohaterka. W pewnym momencie straciłam grunt pod nogami i sama nie wiedziała o co chodzi.
Razem z bohaterką przeżywałam to co ona, było mi smutno, czułam ból i niemoc. Chciałam żeby wszystko jej się poukładało i by mogła iść z uniesioną głową do góry. I nagle bum, autorka daje strzała i wszystko się zmienia. Kręci nami jak chce,nic już nie jest oczywiste.
Autorka ma ogromny talent do budowania napięcia i manipulacji. Zakończenie jak zawsze ogromnym zaskoczeniem i to uwielbiam w stylu pisania autorki.
To jedna z najlepszych książek Klaudii. Jeśli jeszcze nie znacie jej twórczości koniecznie musicie to nadrobić
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-09-15
Lukasz Turków
Zuza pracuje jako dziennikarka i od kilku lat nie obchodzi Bożego Narodzenia. Co wcale nie oznacza, że za świętami nie tęskni. Niegdyś był to jej ulubiony...
Nowe życie zaczyna się o krok od śmierci. Olga Soboń od pięciu lat zastanawia się, gdzie i dlaczego zniknął jej mąż. Gdy wszyscy wokół uważają go za potwora...